Michel Desjoyeaux (Foncia) wint La Solitaire Afflelou Le Figaro 2007

Michel Desjoyeaux FonciaDinsdagochtend om 03u01 in les Sables d'Olonne, eindigde Michel Desjoyeaux met zijn Bénéteau Figaro 'Foncia' in de laatste etappe op een derde plaats. Na nog 2 derde plaatsen en 1 overwinning genoeg om de overall overwinning voor de derde keer - eerder 1992 en 1998 - op zijn naam te schrijven op 10 deelnames.

De Franse schipper doet het hiermee evengoed als zijn landgenoten Jean Le Cam en Philippe Poupon.

Le Solitiaire Afflefou Le Figaro is één van de zwaarste single-handed zeilwedstrijden in het Franse Figaro racing circuit. Het brengt de zeilers in 4 etappes van Caen over Crosshaven, Brest, la Coruna (via Fastnet Rock) naar les Sables d'Olonne.

Michel Desjoyeaux deed over de 1'659 Nm welgeteld 247 uren, 20 minuten en 47 seconden.

Michel DesjoyeauxMichel DesjoyeauxHij domineert hiermee het single handed racen al voor meer dan 15 jaar: winnaar Vendee Globe 2000/2001, winnaar van de Engelse Transat, winnaar van de Route du Rhum (zowel monohull als multihull) en nu voor de derde maal winnaar van La Solitaire!

In het algemeen klassement werd de winnaar van de laatste étape, Fred Duthil (Distinxion) tweede en Corentin Douguet (E.Leclerc-Bouygues Telecom) derde. Maar de zeilkoning blijft dus Desjoyeaux.

Zijn volgende objectief is de Vendee Globe 2008.

http://www.lasolitaire.com/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: