Finale iShares Cup op het Amsterdamse IJ

iShares CupVan 14 tot en met 16 september zal de finale van de iShares Cup Extreme 40 Sailing Series 2007 plaatsvinden op het Amsterdamse IJ.

Sinds mei 2007 reizen de Exteme 40 catamarans en hun bemanning door Europa. Munchen, Marseille en Cowes zijn het toneel geweest van deze spectaculaire Cup. De eer is nu aan Amsterdam om host te zijn van de allesbeslissende finale.

In de IJhaven zullen acht teams drie dagen lang de strijd met elkaar aan gaan om de begeerde podiumplaatsen. De 40 voet lange (12 meter) catamarans staan garant voor een spectaculair zeilevenement. Dit moet de formule 1 van de zeilsport worden zegt de iShares Cup organisatie.

Het publiek kan de races van dichtbij op de kade van de IJhaven meemaken.

Er doen acht internationale teams mee waaronder het Nederlandse ‘Holmatro Team’ met de Belgische zeilers Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer aan boord.

Ook zal er door de teams in het donker worden gevaren tijdens de verlichtte avondrace op zaterdag 15 september, van 21:00 tot 21:45 uur.

http://www.isharescup.com/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: