Teamorigin herdenkt eerste America's cup

Teamorigin herdenkt eerste America's cupTeamorigin herdacht op woensdag 22 augustus een speciale dag in het kalenderjaar.

Een speciale dag voor alles wat met de Britse zeilwereld te maken heeft maar natuurlijk voor het team zelf in het bijzonder.

22 augustus zal altijd worden herinnerd als de geboortedag van de America's Cup, de verjaardag van de allereerste regatta. Want het was op deze dag in 1851, liefst 156 jaar geleden, dat 15 Britse jachten van het Royal Yacht Squadron het opnamen tegen de enige schoener 'America' van de New York Yacht Club.

In een wedstrijd rond het Isle of Wight versloeg echter het Amerikaanse jacht de volledige Britse deelnemersvloot om de langste overwinningsreeks neer te zetten in de ganse sportgeschiedenis.

Ondanks dat de America's Cup zijn origine in Groot-Britanië heeft, is er tot nu geen enkel Brits team in geslaagd de beroemde 'Auld Mug' te veroveren. Het hoeft zeker geen betoog dat het Britse AC-team Teamorigin, dat officieel zal worden voorgesteld op de Southampton Boat Show op 14 september, er alles zal aan doen om Groot-Brittannië van deze blaam te zuiveren, en wel met dezelfde gedachte als alle Britse zeilers die meevoeren in de eerste regatta : "There is no second !"

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: