Roark wint Allard Cup tijdens eerste zeildag Breskens Sailing Weekend

  • Author: Ice
    Date: za, 25/08/2007 - 00:05

Breskens Sailing WeekendVandaag heeft Roark van de heer Kees Kaan de Allard Cup gewonnen tijdens de eerste zeildag van het Breskens Sailing Weekend. Allard Natural Stone is één van de hoofdsponsors van het evenement. Goede zeilomstandigheden maakten van deze eerste dag een succes. 46 Schepen verschenen er vandaag aan de start.

Er zijn twee spannende races gevaren op de Vlakte van de Raan. De vloot is verdeeld in drie groepen, die allen een eigen start hebben. Tijdens de startprocedure van de eerste race, zijn er in groep drie een aantal individuele terugroepen geweest, dit was ook het geval tijdens de startprocedure van groep twee.

Tijdens de tweede race was één protest, de Wide Awake van Kees Versluys tegen de X van Eddy Verbinnen. Gevolg hiervan was dat de X gediskwalificeerd werd voor de 2e race.

Opmerkelijk was de afwezigheid van Hans Zuiderbaan met zijn boot de "Twee Gezusters". Hans Zuiderbaan is nochtans lid van de raad van bestuur van het Breskens Sailing Weekend. Zou de overschakeling naar het IRC hier iets mee te maken hebben?

Uitslagen van de Allard Races vrijdag 24 augustus 2007:

IRC Groep 1

1e prijs; Roark – Kees Kaan
2e prijs; Rosetta From the Rocks – R. Crul
3e prijs; Allard – Rudi Floridor

IRC Groep 2

1e prijs; Zeebeer 3 – A. van Wijngaarden
2e prijs; Amiga- Joost Nijpels
3e prijs; Marine Diffusion – Benoit Dhalluin

IRC Groep 3

1e prijs; Half Moon – Bert Janssen
2e prijs; Capella – Frans Maas
3e prijs; Zick Zack – Ingo Hunger

First 31.7

1e prijs; Javelin – Jean Marie de Wachter
2e prijs; Mr. Sandman - Christian Pottiez

Classic Half Ton Class

1e prijs; Half Moon - Bert Janssen
2e prijs; Zick Zack – Ingo Hunger
3e prijs; General Tapioca – Philippe Pilate

ALLARD CUP

ROARK – KEES KAAN

Foto © Ronald den Dekker

Meer informatie: Breskens Sailing Weekend

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: