Mean Machine wint de Portugal Trophy

 • Author: Ice
  Date: zo, 26/08/2007 - 13:11

Mean Machine wint de Portugal TrophyOnder de kleuren van het Spaanse golf resort Valle Romano heeft Peter de Ridder (NED) samen met zijn bemanning de Portugal Trophy gewonnen. Mean Machine domineerde vanaf dag één tot aan het einde. Een score van 7,1,1,5,1,1,1 bewijst het.

Op de laatste dag van de Portugal Trophy werd er niet gezeild wegens gebrek aan wind.

Ray Davies de tacticus aan boord van Mean Machine vertelt ons dat hij continu leert van zijn rivalen:
“The best thing about this class is that you’re constantly learning from our rivals; without exception. You are forced to learn and improve, and that’s what makes this class so competitive and exciting”

Peter de Ridder en crewPeter de Ridder en crewDe Mean Machine was deze keer niet tegen te houden in Valle Romano, waar de vierde en voorlaatste zeilrace werd gehouden van het Breitling MedCup Circuit 2007.

Op de tweede plek, met 17 punten achterstand, vinden we de Zweedse TP 52 Artemis terug, geschipperd door niemand minder dan Russell Coutts himself. Patches werd derde.

De eerste twee dagen van de Portugal trophy stond er een een 25 knopen en konden de TP 52's tot de limieten gepushed worden, wat tot zeer spectaculair zeilen leidde.

Tussenstand Breitling MedCup 2007:

 1. Artemis
 2. C&G Corporation
 3. Bribon
 4. Patches
 5. Mean machine
 6. Siemens

De volgende Breitling MedCup zeilrace, de Hyères Trophy, wordt gehouden van 10 tot 15 september 2007.

Foto's © Nico Martínez

http://2007.medcup.org/

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: