Breskens Sailing Weekend 2007 - de kampioenen zijn bekend

Breskens Sailing Weekend 2007België-Nederland. Of is het Nederland België?

Speelt geen rol want eigenlijk komt het een beetje op neer dat beide landen het tegen elkaar opnemen zonder dat er over landen teams wordt gesproken. Ook nu weer waren er grote namen op het water en viel het op dat er sommigen ontbraken. Elk jaar groeit de Breskens Sailing Weekend weer een beetje meer, en kijken we nu al uit naar volgend jaar.

Alsof het gereserveerd was kregen we een zonovergoten Breskens Sailing Weekend met een windje tussen de 5 en 15kn met de nodige shiftjes. Wie zich niet insmeerde was gegarandeerd verbrand.

IRC 1

De Roark van professor Kees Kaan, deze keer gestuurd door Marc Flamand domineerde het IRC 1 veld. Ik kan niet echt zeggen dat de rest van het veld het hen moeilijk maakte, want buiten een 18 is hun slechtste resultaat een 2. De nieuwe X 41 genaamd “X” van Eddy Verbinnen beheerste het “sprokkelen van punten” (zoals ze dat op z’n Flamand’s zeggen) beter dan al de andere deelnemers waardoor ze de 3de plek opeisten in het totaal klassement.

Rosetta from the RocksRosetta from the RocksDe enige die het net ietsje beter deed was “Rosetta from the Rocks” die dankzij een “killer handicap” en goed zeilen een bedreiging was voor het gehele IRC 1 veld.

De Allard van Rudi Floridor en versterkt door Nic Bol stond zaterdag nog op een eerste plek, maar gaf die op zondag weg door een 14de plek te varen en een zwarte vlag niet au serieus te nemen. Alsof het voor hen nog niet genoeg tegen zat, bleken (toen ze zondag terug in de haven kwamen) de 4 banden van hun teambusje te zijn plat gestoken. Ze werden uiteindelijk nog 4de.

De Bashford 41 Flin van Arne Hubrechtse wordt 5de voor Moana die blijkbaar nog in vakantie stemming was want van hen verwachte ik dat ze hier top 3 zouden varen. De laatste wedstrijd echter lieten ze hun ware kunnen zien en wonnen ze.

IRC 2

In IRC 2 was het de Zeebeer die met 6 paaltjes liet zien wie er de beste was. De enige keer dat ze 2de werden werd de eerste plaats bezet door de JPK Lucky Duck van Vincent Willemart gestuurd door junior Lefevre (die eigenlijk al lang geen junior meer is, maar bon).

De 2de plek in het totaal klassement was voor de enige Franse deelnemer in de klasse Marine Diffusion van Bernoit Dhalluin. Een First 34.7 die de meeste tweetjes… eh sprokkelde. De First 36.7 Amiga werd 3de , Woeste Willem (ook een 36.7) 4de en de Aquaholic (34.7) van Philippe Bergmans en Bernard Wilmet werd 5de voor de Lucky Duck.

IRC 3

Bij de IRC-3 schepen stond het Breskens Sailing weekend in het teken van de confrontatie tussen de halftonners en de nieuwkomers in de klasse, de First 31.7.

Zick ZackZick ZackAl van bij de eerste manches was het duidelijk dat de bijna 30 jaar oude scheepsontwerpen vlotjes de bovenhand haalden op de veel recentere producten van de bekende Franse werf. De discussies over de IRC-rating zullen wellicht weer hoog oplaaien bij enkelen.

In de einduitlag prijkt de onverwoestbare General Tapioca bovenaan, gevolgd door de Duitse Zick Zack. Frans Maas wist met zijn Capella, ondanks een DSQ in de eerste manche zaterdag, toch nog de derde plaats in de wacht te slepen, voor de rest van de halftonnervloot.

De eerste First 31.7 in de eindrangschikking, de Oostendse Javelin, vinden we terug op de 8ste plaats, die ze met één puntje voorsprong afsnoepten van de eveneens Oostendse Mr. Sandman.

Opvallend ontbraken:

Checkmate, Daikin Airco (die de Delta Lloyd 24 uurs zeilden), de X-35 klasse (om hun gezicht ook eens te laten zien in het Zuiden), Connect Lesonal, Phoenix, Smutje, Pepper, Iffe, 2 Gezusters van Hans Zuiderbaan en vele anderen…

Foto's © Anusjka Martens

Meer informatie: Breskens Sailing Weekend

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: