Evi Van Acker Europees Kampioene Laser Radial zeilen 2007

Evi Van Acker Laser RadialEvi van Acker is nu zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Peking in 2008

Evi van Acker heeft haar titel met volle overtuiging weten te verdedigen! Met een oorverdovend gegil kwam deze Belgische over de finishlijn! "Ze is zo gelukkig en ze heeft het verdiend om meerdere redenen" , aldus haar coach Wil van Bladel.

Evi gaat vanavond genieten van een mooi feestje en dan moet ze morgen weer pakken om zondag naar de Pré Olympics in Qingdao te gaan.

Al na de eerste wedstrijd van vandaag was ze zeker van de titel. Dit moet een geweldig gevoel zijn.
De franse Sarah Steyaert liet dit evenement zien dat ze in de top kan mee varen. Ze voer de laatste dag een 3 en won de laatste race, hierdoor veroverde zij de tweede plaats in het overall klassement.

Alberte Lindberg had vandaag zowel een slechte als een goede wedstrijd. Met een 17 de en 4de plaats bemachtigde zij de bronzen medaille.

Helaas zakte Gea Jutjens naar de vierde plaats maar is wel heel blij met haar resultaat. "Ondanks vandaag ben ik super blij. Dit is mijn beste resultaat ooit en heb er een halve nominatie voor de Olympisch Spelen mee verdiend!" aldus Gea Jutjens.

1. Evi van Acker (BEL)
2. Sarah Steyaert (FRA)
3. Alberte Lindberg (DEN)
4. Gea Jutjens (NED)
5. Larissa Nevierov (ITA)

WK Laser Radial 2007 Heren:

De Britse Ben Paton wist, ondanks zijn tegenvallende resultaten van vandaag, toch de eerste plek te behouden. Tot op de kant was het spannend wie er uiteindelijk aan het kortste eind trok. Werd het Ben Paton of Eduardo van Vianen (NED)? Met 2 punten verschil wist Ben de Wereldtitel te pakken.

Voor de Nederlanders was heel goed evenement. Met drie mannen op het podium, waarvan de zilvere en de bronzen medaille, lieten ze zien wat ze waard zijn! Steven Krol was zeer blij dat hij toch op de derde plek geëindigd is. Hij zei: "Toch leuk zo dit evenement af te sluiten!"

1. Ben Paton (GBR)
2. Eduardo van Vianen (NED)
3. Steven Krol (NED)
4. Jon Emmett (GBR)
5. James Burman (AUS)

Foto © Dirk Epke

Meer informatie: http://www.laserklasse.nl/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: