Mathieu Willemart wereldkampioen Splash zeilen 2007

Mathieu WillemartBelgen domineren Wereldkampioenschap Splash zeilen in Split

Jachtclub Mornar in Split was deze keer gastheer voor de 120 deelnemers uit 8 landen van het WK Splash zeilen 2007.

De abnormaal hoge temperaturen van lucht, 37° en zeewater, 27°, zorgden ervoor dat het normale thermische windsysteem niet zoals gewoonlijk op gang komt. Dit resulteert in zeer wisselende omstandigheden op de diverse sailarea’s. Windshiften aan beide zijden en grote drukverschillen op verschillende plaatsen van de baan. Reken daarbij de sterk variabele windsterktes tijdens één en dezelfde reeks.

Na de kwalificatiereeksen stond Mathieu op 1 (1-1-12-1) en Gilles op 6 (1-11-3-8).

Vijftien van de 25 Belgen halen de Gold fleet en 10 de Silver. De fleet races worden op een andere area gevaren en daar vallen de echte klappen.
De Belgen grijpen de macht! Vijf boten worden uit de toptien geknikkerd. Mathieu (5-3-8-42) bezorgt de coaches nog even hartkloppingen door als 30e boven te komen, terwijl de Pool, een rechtstreekse concurrent, op 5 ligt. Met een stevige run en een subliem tweede kruisrak zet hij orde op zaken om als 8e te finishen net vóór de Pool. Mathieu wordt wereldkampioen met een reeks op overschot. Klasse!

Gilles Cleeren wordt 1 in dezelfde reeks en klimt naar een derde plaats overall. Verdere absolute uitblinkers in de Gold zijn Anthony Pieters (6-34-4-3) die van 24 naar 6 overall opschuift en relevatie Gil Cosyns (1-4-18-4) die complexloos de lift neemt van 34 naar 9 overall!

1. BEL Mathieu Willemart
2. POL Alexander Arian
3. BEL Gilles Cleeren
4. NZL Scott Fyfe
5. CRO Filip Jurisic
6. BEL Anthony Pieters
9. BEL Gil Cosyns

In de Silver fleet is het eveneens feest. Onze ‘girlpower’ houdt het hoofd koel en blijft op het podium.

1. BEL Margot Audenaerdt (6-1-6-1)
2. BEL Julie Vanschoote (9-3-8-5)
4. BEL Charlotte Tersago (1-7-2-10)
6. BEL Maël Danis (4-15-12-12)

Magalie Vermeiren wordt 3e meisje (23 overall) en vervolledigt het succes.

België was present met een team van 25 jongens en meisjes, met als coaches Teun Vandevoorde en Luc Demeester.

Een speciaal woord van dank gaat naar Stefaan Maes die door familiale omstandigheden Split moest verlaten nog voor het WK begon. Stefaan heeft dit jaar in grote mate bijgedragen in de ontwikkeling van de Belgische zeilers en van Mathieu, ‘king of the pin-end’, in het bijzonder.

http://www.splashworlds.org

Eurocup Flash 2007

Van 20/07 tot 28/07 werd de Eurocup Flash gezeild.
Resultaten Eurocup Flash (22 deelnemers):

2. BEL Nele Asselmans
4. BEL Robert Hooft
8. BEL Nick Asselmans

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: