MExT Multihull Cup volgende week zaterdag van start

MExT Multihull CupEn het blijft maar catamaran persberichten regenen, de multihull PR machines draaien de laatste weken op volle toeren. Zo ook bij de MExT Multihull Cup organisatie.

Op 11 en 12 augustus eerstkomend organiseert de Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) de MExT Multihull Cup 2007. Dit is het Open Belgisch Kampioenschap Lange Afstand voor Formule 18 catamarans, een zeilwedstrijd die zich afspeelt langsheen de Belgische kust. Het gaat hierbij om snelle catamarans die vrij dicht langs de kust zullen varen en daardoor voor het nodige spektakel zullen zorgen.

Aan deze wedstrijd met start- en aankomstplaats in Oostende nemen verschillende nationale en internationale kampioenen uit België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk deel. Op zondag krijgt iedereen het genoegen om gezelschap te krijgen van een heel speciale catamaran, een Extreme 40. Deze 12 meter lange en 8 meter brede catamaran zal naast voormalig tennister Sabine Appelmans een team van jonge Belgische zeilers als bemanning aan boord hebben en het parcours met de andere catamarans meezeilen.

Foto © Mark Meulemans

Meer informatie en inschrijven: MExT Multihull Cup

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: