Renaud de Malet/Rossollin nemen leiding Open EK Hobie 16 zeilen over

Renaud de Malet/RossollinOp donderdag 2 augustus 2007 namen Christophe Renaud de Malet en Alban Rossollin (FRA) de leiding over van het Open EK Hobie 16 zeilen in ’s Gravenzande. De Fransen uit Nieuw-Caledonië deden het goed in de matige condities. Ze zetten met een serie van 1-2-1 een sterk dagresultaat neer.

Bader en Souquet wisten hun tweede positie overall te verdedigen, gevolgd door de onttroonde leiders Le Gall en Obert. Zoals gisteren door de Fransen voorspeld, meldden de Duitsers zich vandaag voorin.

Zeilmaker/Eisenburger staan als eerste oranjeduo op de veertiende plek. De 127 teams in de gouden en zilveren vloot genoten van de noordwestenwind van rond de twaalf knopen. Ze zijn halverwege het Open kampioenschap, dus was het vanavond tijd voor een gezellig diner bij strandpaviljoen Zeerust.

“Een wedstrijd winnen, is goed voor de geest”, zei Alban Rossolin nadat hij vanmiddag de leiding had gegrepen. “Er stond een flinke zeedeining en er stond genoeg wind voor één of twee personen in trapeze. In de tweede race hadden we een slechte start aan de pin-end (linkerzijde). Ik denk dat we achter iedereen langs klapten. Het eerste kruisrak hebben we vervolgens tactisch goed gevaren. We hadden een prima bootsnelheid en gingen bij de benedenboei aan de leiding.” Ze bleven geconcentreerd en pakten de tweede zege van de dag. “Als je voorop ligt, ben je intelligenter”, grapte Rossollin.

Pech

Jerome Le Gall en Enrick Obert hadden het moeilijk vandaag. De klassementsleiders van gisteren zakten terug naar de derde plek. Ze finishten 5-12-10. Le Gall: “Mijn bemanning zat niet lekker in de wedstrijd. Hij maakte nogal wat fouten. Ik denk dat het een gebrek aan concentratie was.” Ingo Delius en Katrin Wiese-Dohse begonnen de ochtend met pech, toen de trapezedraad brak.

Delius: “Dat was jammer, want we lagen op dat moment vierde.” Ze namen revanche en eindigden als vijfde en derde. Delius: “In de tweede dagwedstrijd lagen we eerste, maar halverwege zakte de wind in. We voeren met een extreem stijf tuig, waardoor we terugzakten. Het was fantastisch om het Britse jeugdteam te zien winnen. Vooral omdat ze er zoveel plezier in hadden. Dat is precies wat we met de jeugd proberen te bereiken.” De zilveren medaillewinnaars van het EK Masters staan nu vierde.

Tevreden

De regerende ISAF Jeugd Wereldkampioenen Richard en Andrew Glover (GBR) verrasten de gevestigde Hobie 16-zeilers door de tweede race te winnen. De laatste wedstrijd verliep iets minder voortvarend. Richard Glover: “Het loonde elke keer om naar links te gaan. Totdat wij links zaten en de wind naar rechts draaide.” Een 24ste plek was het resultaat. Richard Glover: “Aangezien wij jeugd zijn, ben ik absoluut tevreden met onze prestaties tot dusver. We zijn voor de wind zonder spinnaker niet echt snel. Daarvoor is meer geduld nodig, want het gaat niet zo snel. De oude garde is het gewend, wij niet.” De Glover broers staan momenteel tiende.

De kersverse Europese Jeugd kampioenen Hobie 16 met spinnaker Lauriot-Prevost/Pervier staan als beste jeugdduo achtste overall.

Na een lange middag op de Noordzee konden de deelnemers relaxen tijdens het Caribische diner op het strand van ’s Gravenzande. Voor morgen staan er opnieuw vier races op het programma.

Topvijf na vijf races en 1 aftrek:

1. FRA – Renaud de Malet/Rossollin, 6 points
2. FRA – Bader/Souquet, 14 points
3. FRA – Le Gall/Obert, 18 points
4. GER – Delius/Wiese-Dohse, 24 points
5. GER – Bockelmann/Schrader, 37 points

Het Duitse tweetal Quakernack/Ruppel staat voorlopig eerste in de zilveren vloot.

Foto: Renaud de Malet/Rossollin © Pierrick Contin

http://www.hobiecateuropeans.com/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: