General Tapioca Belgisch Kampioen Halfton zeilen 2007

  • Author: entityone
    Date: do, 30/08/2007 - 08:40

Genereal Tapioca Belgisch Kampioen Halfton zeilenTijdens het Breskens Sailing Weekend zeilden de halftonners niet enkel in hun IRC klasse, ze hielden er ook hun Open Belgisch Kampioenschap. De 6 Belgische halftonners kregen er voor de tweede keer het gezelschap van een Duitse boot, de Zick Zick die in juni al eens in Zeebrugge was komen kijken.

En het moet gezegd, de Zick Zack presteerde erg regelmatig, en werd een logische tweede, na (het mag gezegd) weer een supersterke General Tapioca, die de lijn van goeie prestaties (3de in de AZAB-race, 3de in de Ecover Half Ton Cup) rustig verder zet.

Ongenaakbare General Tapioca

Na de eerste twee wedstrijden op vrijdag lag er nochtans een verrassende Half Moon aan de leiding in de tussenstand, met ruime voorsprong op de Zick Zack en de General Tapioca, die in de eerste manche iets te vroeg over de startlijn ging en bijgevolg van bij het begin al op achtervolgen was aangewezen.

Ze zette op zaterdag evenwel de scheve situatie recht, in een stijl die haar eigen is: autoritair leidend van begin tot einde: met een mooie 1-1-3 zeilde ze zich rechtsreeks naar de top van het klassement. Wat pech en een foute optie deden Half Moon de das om. Met een 3-2-1 nestelde Zick Zack zich mooi mee in de top.

Op de laatste wedstrijddag ging de strijd vooral tussen de beste Duitse en de beste Belgische halftonner (wanneer komt er eens een Nederlandse ½ ton meedoen?). Met een 2de en een eerste plek stelde General Tapioca haar zege en titel van Open Belgisch Kampioen veilig. Ze moest de eerste manche van de dag wel aan de jeugd op Waverider laten: zij gaven de ‘oudjes’ op General Tapioca zelfs in reële tijd het nakijken, en dat gebeurt niet vaak.

Half Ton True Spirit

Binnen enkele weken geven de halftonners elkaar weer rendez-vous, in Nieuwpoort deze keer, voor de voorlaatste manche van hun Care Plus ½ Ton North sea Series (de Finnen met hun Blues zijn dan ook van de partij). In deze Series, die een 7-tal wedstrijden omvat, voert momenteel de Gentse Fantasy de tussenstand aan, met zulk een grote voorsprong dat ze maar moeilijk bij te benen zal zijn.

In Nieuwpoort zal, naast talrijke prijzen van sponsor Raymarine, ook de vorig jaar in het leven geroepen ‘½ Ton True Spirit trofee’ uitgereikt worden aan de boot/eigenaar/bemanning die het voorbije zeilseizoen de halfton-spirit het meest eer heeft aangedaan.

www.halftonclass-europe.net

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: