Sebbe Godefroid neemt deel aan het Open Belgisch Kampioenschap Formule 18 zeilen

Sebbe GodefroidOp 1 en 2 september organiseert de Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) het Open Belgisch Kampioenschap Olympische banen voor Formule 18 catamarans.

Dit kampioenschap wordt in verschillende reeksen van telkens 45 tot 60 minuten bevochten waarbij iedere keer 2 rondjes worden gezeild rond een in-de-windse en benedenwindse boei.

Op zaterdag 1 september is de start van de eerste reeks gepland om 13.00 uur. Zondag 2 september zal de eerste reeks van de dag plaatsvinden om 10.30 uur.

Freddy Lecomte, voorzitter van de OSRC, vertelt: “Veel meer nog dan lange afstandsraces (zoals de MExT Multihull Cup) komt het er bij een Olympisch parcours vooral op aan een perfecte start te nemen, de manoeuvres perfect uit te voeren en de boot op snelheid te houden. Je kan het vergelijken met de sprints of de lange afstand in de atletiek. Voor de Olympische banen gaat het vooral om korte maar heel intense inspanningen.”

Zal Sebbe Godefroid zijn Belgische titel kunnen verlengen?

Freddy licht verder toe: “Het belooft in elk geval een spannende wedstrijd te worden. We verwachten 30-40 deelnemende teams uit België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Naast onze eigen OSRC leden Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer hebben onder andere ook huidig Europees Kampioen F18 Micha Heemskerk en voormalig wereldkampioen en meervoudig Frans kampioen Emmanuel Boulogne hun deelname bevestigd. Ook van Belgische kant zijn er een aantal goede teams ingeschreven: meervoudig Belgisch Kampioen F18 Patrick Demesmaeker maar ook kersvers Belgisch Kampioen F18 Lange Afstand Joël Lefevre zullen er alles aan doen om Sebbe en Carolijn het vuur aan de schenen te leggen en de Belgische titel te veroveren.”

Sebbe Godefroid & Carolijn Brouwer zijn net terug uit China waar ze in het kader van hun Olympische voorbereiding aan een pre-Olympisch zeilevenement hebben deelgenomen.

Sebbe Godefroid vertelt: “Na onze zilveren medaille op het wereldkampioenschap Tornado in juli hebben we ons Olympisch ticket voor 2008 op zak. Onze voorbereiding is daarom nu ook geheel afgestemd op de Spelen van volgend jaar. Toch zijn we heel blij om aan het Belgisch Kampioenschap Formule 18 dat dit jaar in onze eigen club wordt georganiseerd te kunnen deelnemen. Niettegenstaande we al een paar maanden niet meer op een Formule 18 hebben gezeild, zijn we vastbesloten om onze Belgische titel opnieuw te verlengen.”

Freddy Lecomte vult aan: “De reeksen zullen worden gezeild dicht bij het strand tussen het Oosterstaketsel en Bredene. De boten gaan in het water op het strand ter hoogte van de Halve Maandijk aan de Vuurtoren en komen op het einde van de reeksen ook daar weer aan. Vanop het strand zal de wedstrijd goed te volgen zijn en de kleurrijke zeilen zullen opnieuw voor spektakel en mooie foto’s zorgen.”

Hij besluit: “Met het Open Belgisch Kampioenschap Lange Afstand van 2 weken geleden en nu het Belgisch Kampioenschap Olympische banen zal de Ostend Sailing & Racing Club dit jaar de organisatie van de belangrijkste F18 evenementen aan onze kust voor haar rekening hebben genomen. Volgend jaar organiseren we het Europees Kampioenschap Spitfire. Dit alles bewijst onze ambitie om van Oostende de referentie aan de kust te maken voor de organisatie van catamaran evenementen met internationale uitstraling.”

http://www.osrc.be/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: