31 Figaro duo's klaar voor de Tour de Bretagne à la Voile

Tour de Bretagne à la VoileDe ‘Tour de Bretagne à la Voile’ is een echte klassieker in het circuit van de Bénéteau Figaro en wordt nu al 10 jaar lang om de 2 jaar georganiseerd en wordt ‘double-handed’ gevaren.

De start van de 6de editie van de ‘Tour de Bretagne à la Voile’ zal gegeven worden vanuit Saint Malo op 8 september aanstaande. Het parcours 2007 voorziet 6 étapes waarvan 2 nachtelijke.

De Figaristen meren aan op 8 september in Saint-Quay-Portrieux, de 9e in Perros-Guirec, de 11e in Douarnenez. Na een dagje boeien varen in de baai, nemen de duo’s de start van de tweede nachttocht die eindigt in Piriac-sur-Mer op 14 september, om dan de 15e september de laatste étape te beëindigen in Lorient.

Er zijn 31 duo’s aangemeld en de inschrijvingen zijn nog niet gesloten. Opmerkelijk is dat de winnaars van de 2005 editie nu tegen elkaar zullen gaan varen, Gildas Mahé op ‘Le Comptoir Immobilier’ en Thierry Chabagny met Corentin Douguet op ‘E.Leclerc-Bouygues Télécom'.

Verder zijn nog al wat schippers uit de Solitaire Afflelou Le Figaro aangemeld, waaronder Frédéric Duthil en Nicolas Lunven. Ook het duo die de editie 2003 wonnen, Gildas Morvan en Bertrand Pacé, komen terug op ‘Cercle Vert’.

Zaterdag 8 september om 11u30 zullen de Figaristen de startlijn overschrijven in de beschutte baai van Rance te Saint Malo.

Vernieuwd parcours

Vernieuwd parcoursVernieuwd parcoursHet parcours is deze editie behoorlijk vernieuwd, met 2 nachttochten en een étape die de schippers op de meest zuidelijke stopplaats – Priac-sur-mer in de Loire Atlantique – in de geschiedenis van de Tour brengt. De zeilers zullen af te rekenen krijgen met moeilijkheden zoals sterke stromingen, gevaarlijke rotsformaties en nachtnavigatie.

De wedstrijddag op 12 september met een op-en-neer baan zal weer de regatta-kwaliteiten van de zeilers testen. De tweede nachttocht is meteen ook de langste met 127 Nm en beloofd ook de moeilijkste te worden met een passage van de Raz de Sein en de eilanden van Glénan, Groix en Belle Ile, waar het op te letten is voor de ondiepten en stromingen. De aankomst in Lorient wordt verwacht op zaterdag-namiddag van 15 september.

Dit jaar is er weer een grote diversiteit te merken bij de ingeschreven schippers. Zo zijn er uiteraard de “echte Figaristen”, waaronder de 2e en de 3e van het algemeen klassement van de laatste Solitaire Afflelou-Le Figaro, Frédéric Duthil en Corentin Douguet. Bertrand Pacé komt dan weer van boord de BMW Oracle, om samen met Gildas Morvan een duo te vormen op ‘Cercle Vert’. De winnaar van de Solitaire 2006, Nicolas Troussel, zal samen met Armel Le Cleac’h de ‘Financo’ gaan bemannen.

De Tour de Bretagne à la Voile blijft een Frans onderonsje

Tour de Bretagne à la VoileTour de Bretagne à la VoileVerder zijn er heel wat beroemde namen die eventjes hun eigen project opzij leggen om hun vrienden Figaristen wat steun te komen geven : Sébastian Audigane, Joe Seeten, Erwan Israel, François Le Bourdais, Erwan Tabarly en Dominic Vittet. Maar met slechts 3 “buitenlanders”, Liz Wardley (Nieuw Guinea) Paul O’Rian (Ierland) en James Bird (Engeland) blijft het een echt Frans onderonsje.

Sinds 1997 hebben 210 zeilers deelgenomen aan de Tour de Bretagne à la Voile, waarvan slechts 3 alle 6 de edities zullen meegevaren hebben : Jérémie Beyou, Nicolas Troussel en Eric Douglazet.

Het beloofd een passionele strijd te worden in de Bretoense wateren, deels door de diversiteit van de schippers en deels door het kader waarin ze moeten strijden. De kusten van Bretagne zorgen voor grote uitdagingen die de 62 deelnemers naar best vermogen zullen moeten aangaan om de eindzege te kunnen bemachtigen.

http://www.tourdebretagnealavoile.com/

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: