Skandia Cowes Week 2007: IRC 0 zeilt eerste race

Skandia Cowes WeekIRC 0 vaarde vandaag hun eerste race, en de jongens van ICAP Leopard hadden een gemakkelijk dagje zeilen. 28 Zeemijl moesten ze afleggen met in het begin 10kn wind die op het einde toenam tot 18 knopen met het zonneke geprogrammeerd voor de gehele dag.

Hun enige tegenstander van formaat de open 60 Mirabaud die ooit de BOC won in 91.

Mirabaud besloot om er de brui aan te geven daar ze vanwege het getij het toch niet meer zouden halen tegen de 30m lange Leopard van Mike Slade (ze zitten daar met 30 man aan boord!!!). Mike zei dat het niet simpel was om met zo’n snel schip als dat van hem effe rond de boeien te gaan knallen, maar hij had wel een toffe dag.

King of Cowes neemt Volkswagen Touareg naar huis

Extreme 40 zeiler Richardson is King of Cowes geworden in de SB3 klasse en gaat naar huis met zijn Volkswagen Touareg ter waarde van £57000. Vandaag streden hier de 27 klasse winnaars van Cowes Week 2006 tegen elkaar. De nationaal en Europese kampioen in deze klasse David Athorp werd 2de en Russell Peters werd 3de. Mike Sanderson heeft zijn VO70 beter onder controle dan een SB3, want hem vinden we terug op een 12de plek.

Even wat Cowes Week 2007 cijfertjes en zo...

Van waar komt iedereen hier zoal? Australië (2), België (5), Frankrijk (9), Hong Kong (2), Ierland (2), Italië (1), Letland (1), Zuid Afrika (2), Spanje (1), Zwitserland (1), Nederland (17), Verenigde Emiraten (1), US of A (3) en al de rest komt van het eiland dat ze naar’t schijnt Engeland noemen.

Het grootste jacht is ICAP Leopard en Alfa Romeo die beide op een paar cm na 30m zijn. De kleinste jachten varen in de Hunter Sonata classe en meten 6.55m. Ze heten Fat Hen en Scherzo.

Het oudste jacht is de Mikado, het is een Clyde Linear 30 en viert dit jaar haar 103ste verjaardag.

De grootste klasse is zonder twijfel de SB3 klasse waar 100 boten aan de start verwacht worden. De klasse wordt gesponsord door Volkswagen Touareg.

De jongste schipper heet Sam Prime en is 15 lentes jong. Hij vaart in de National Squib op zijn Liz Whiz.

Als je de clipper fleet racing mee rekent dan varen we hier met 34 verschillende klasses.

Foto © onEdition 2007

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: