Skandia Cowes Week: 6 Benelux zeilteams in de top 10 van IRC 3 na eerste race

Cowes Week - MoanaLeuk gevaren vandaag op de Solent, heel de dag mooi weer en niet meer dan 10 à 12 knopen wind. Vanavond zullen er letterlijk liters aftersun door eeltige zeilers handen vloeien. Vandaag 941 zeilboten op het water die hier even een leuk zeilwedstrijdje komen varen, dik over de 1200 als je de toeristen mee telt.

We starten in Westelijke richting tegen de stroming in. Opkruisen onder de kust in ondiep water dus. We zien verschillende boten vastlopen en het duurt niet lang eer we zelf ook (na talloze keren op 40cm onder de kiel overstag gaan) de bodem raken.

Wat hebben de landgenoten zoal gedaan?

IRC 1: Formidable vaart een 9de plek, in de IRM klasse worden ze 5de. Alle manouvers gingen vlot en over de bootspeed waren we zeer tevreden, we konden goed mee met de TP52’s, maar een local aan boord had ons waarschijnlijk meer vooraan in het klassement gebracht. Aldus inside de information.

IRC 2: Checkmate vaart een 6de plek en Bolidt een 14de . Op Bolidt had de Italiaanse navigator zich blijkbaar niet voldoende voorbereid op het verraderlijke water dat de Solent kan zijn.

IRC 3: 6 zeiljachten uit de Benelux in de top 10! De Holmatro vaart een sterke race en wordt knap 2de voor Roark (3de) en Moana (4de). De Eclectic vinden we terug op een 6de plek, de Weerga op 9 en de Daikin sluit de top 10. Door een slechte start eindigt de Allard op een 21ste plaats, de Phoenix op 24, de Popov op 27 en de Futuro als laatste Nederlandse boot op een 31ste plaats.

IRC 4: De Belgische Mumm 36 Avalanche vaart op deze eerste dag een 15de plaats.

IRC 5: De nieuwe Belgische A35 Tontin vaart een 22ste plaats en de Azzuro wordt 32ste.

IRC 6: De Winsome vaart een teleurstellende 2de plek. Van hen zijn we beter gewoon (he he…) en de Bolocan wordt 33ste.

Laser simulatorIRC 8: Mrs Jones (met hun knappe dochters volgens ons voordek…) worden 17de.

SB3: Twerk zeilt een toch wel sterke 16de plaats in het 93 boten sterk veld.

Dame Ellen MacArthur zette een scherpe tijd van 02:06:06 neer in de zeil simulator.

Onze shore crew Gill (12j) en Tinne (10j) Haverhals van Zeilschool VVW Galgenweel haalden respectievelijk een knappe 9de en 10de plek in deze virtuele zeilwedstrijden.

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: