Skandia Cowes Week: Holmatrozen winnen hun eerste race op zondag

Skandia Cowes WeekIk weet niet of jullie in België en Nederland ook fijn weer hebben, maar hier in de Solent is er zon in overvloed. Wind daarentegen… tja, je kan niet alles hebben eh? We hebben niet meer dan 10 knopen, wind gehad en soms zakte de wind tot onder de 5 knopen.

Na een uurtje uitstel werd de IRC 1 gelanceerd waarbij de TP52 Panthera van Benny Kelly (den Benny voor de vrienden) met zijn kiel achter de ankerlijn van de startboot bleef hangen. Dichter bij de boot starten was onmogelijk.

IRC 1: De overwinning gaat naar Chernikeef 2, de line honours gingen naar de Australische Reichel Puch 60 Loki. Formidable finisht vandaag normaal op een 6de plek, maar daar ze vergeten uit te declareren worden ze 13de.

IRC 2: Hier gaat de overwinning naar de wolf in schaapskleren WISC, een Swan 45 gerund door Jochem Visser. Checkmate werkt zich naar voor en wordt 3de en de Bolidt maakt ook vorderingen en eindigt op een 6de plek.

IRC 3: 1ste start General recall, al goed voor de Allard want die lag op de derde rij geparkeerd en de Roark en de Eclectic raakten elkaar in een loef wijkt voor lij situatie. De 2de start ging wel goed, Holmatro wint, Roark 2de, Eclectic 6de en de Weerga 7de. De Allard eindigd op een 12de plek vlak voor Moana (13) en de Daikin Airco (14). De Phoenix komt aan op een 22ste plek, de Popov op een 30ste en de Futuro op een 40ste plek. 8 boten vergeten uit te declareren.

IRC 4: De 40.7 Amey Love Shack van Tim Spalding gaat met het goud lopen en de eerste Nederlander die we tegenkomen is Zuidfries die we op een 19de plek terug vinden. De Belgische Mumm 36 Avalanche staat genoteerd als opgegeven en 12 boten vergaten uit te declareren.

IRC 5: De Tontin gaat van zero to (bijna) hero en wordt vandaag 2de en de Azzuro eindigt op een 33 ste plek.

IRC 6: De Bolocan wordt 23ste en de Winsom heeft samen met 8 andere boten een OCS (on course side = verkeerde kant van de lijn en dat mag niet naar’t schijnt?). 9 boten vergeten uit te declareren. En de Nederlandse X332 Vanilla die gisteren nog won moest opgeven.

IRC 7: Hier valt niet veel over te zeggen buiten dat er 11 boten vergeten uit te declareren.

IRC 8: Mrs Jones is 23ste geworden en er hebben 4 boten vergeten uit te declareren.

SB3: Twerk zeilt een 32ste plek.

Foto © onEdition 2007

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: