617 Voorinschrijvingen voor Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2007

Delta Lloyd 24-Uurs ZeilraceKrap drie weken voor aanvang van de 43ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace staat de teller op 617 voorinschrijvingen. Daarvan doen 439 teams mee aan de toer en de rest aan de wedstrijd.

De ORC-Club winnaar van 2006,Yacht Vision 34.7 van Harry Amsterdam, is weer van de partij, net als Mini Transat-zeiler Koen van Esch.

Op verzoek van de deelnemers, mogen zij nu ook vanuit het noordelijke IJsselmeergebied door de sluis van Enkhuizen naar het Markermeer. In het verleden was alleen de doorgang van zuid naar noord toegestaan.

Op vrijdagavond 24 augustus klinkt het startschot op zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, de Gouwzee, Noordzee en Waddenzee.

De verandering voor wat betreft de toegestane richtingen van de sluispassage bij Enkhuizen, heeft gevolgen voor de tactiek. Voorheen kwamen alle teams die in het noorden startten, vanwege de regels niet op het Markermeer. Nu hebben zij een extra optie in het puzzelwerk van ‘zoveel mogelijk mijlen maken’.

In dat zeilspel mengt zich ook de Daikin Airo, de Ker 11.3 van Frans van der Heijden. Het jacht ligt nog altijd in Groot-Brittannië, waar het achterbleef nadat in mei tijdens de Vuurschepenrace het roer afbrak. Van der Heijden heeft laten weten voor het record aantal mijlen gedurende de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace te willen gaan.

Net als bij menig ander zeilevenement dit seizoen, kan er niet meer onder IMS-meting worden gevaren.

Er wordt gestart in de volgende wedstrijdklassen: ORC club met en zonder spi, First 31.7, ronde- en platbodem, Vega, VKSJ, X35 en zeegaande multihull.

Foto © Marloes van der Haagen

Meer informatie: 24 uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: