Skandia Cowes Week: Wederom 6 Benelux zeiljachten in de top 10 van IRC 3

Skandia Cowes week: CheckmateDe zon blijft volhouden hier in de Solent, maar deze keer krijgen we meer druk om mee te zeilen. Er was een 12 – 15 knopen westenwind voorspeld die naar het Zuiden zou draaien en dan toenemen naar 18-20 knopen. Lekker karren voor de wind dus.

Deze morgen was het aanschuiven aan de wc's. Het gehele tafereel deed me wat denken aan het liedje Money van Pink Floyd en dan vooral het gedeelte waar de kassa elke keer doortrekt. Met het zelfde ritme werden de wc`s ook doorgetrokken door de honderden zeilers die op deze manier tonnen shit de Solent in dumpen. Maar bon, ik ben aan`t afdwalen…

IRC1: Formidable zet haar resultaat van gisteren recht door op een bepaalde manier toch rechtmatig uit te checken en worden 6de. Vandaag zetten ze een 11de plek neer en komen daardoor op 8ste plaats te staan. In IRM worden ze 4de en staan ook overall op een 4de plek.

IRC 2: De DK 46 Dark & Steamy wint op handicap en de Checkmate eindigt nog eens voor de Bolidt op een respectievelijk 8ste en 10de plek. De Overall, Checkmate staat voorlopig op 4 met 17pts en Bolidt op 10 met 30pts.

IRC 3: De enige general recall op de RYS startlijn. Wederom 6 Benelux zeiljachten in de top 10. Roark zeilt haar eerste paaltje (op 3 minuten in real time en 2 seconden gecorrigeerd!!!) het zilver is voor de Holmatro en Moana krijgt vandaag brons. De Daikin Airco wordt 6de, de Eclectic 9de en de Allard 10de. Van deze 6 boten hebben er 4 aan de grond gezeten, maw,als je top 10 wilt varen “moet” je even vast zitten. Dan krijgen we de Weerga op 15, de Phoenix op 18 en de Popov op 24. Overall results: 1 Holmatro 5pts, Roark 2 6pts, Moana 5 20pts, Eclectic 6 21pts, Daikin Airco 8 30pts, Weerga 10 32pts, Allard 14 43pts, Phoenix 21 64pts, Popov 25 81pts, Futuro 33 104pts.

IRC 4: De Belgische Avalanche heeft wat stuk was weer gerepareerd en eindigt op een 14de plek, de Nederlander Zuidfries wordt 25ste. Overall geeft dat Avalanche 22ste 78pts en Zuidfries 28ste met 97pts.

IRC 5: De Tontin kan haar success van gisteren niet verder zetten, maar wordt toch 12de. De Azzuro eindigt op een 24ste plek. Overall staat de Tontin op een 11de plek met 35pts en de Azzuro op 26 met 89pts.

IRC 6: de Winsome start niet te vroeg en eindigt helemaal vooraan in de top 3. De andere Nederlander Vanilla (die ik blijkbaar de eerste dag vergeten was,sorry for that) staat op 12 en de Bolocan eist de 19de plaats op. Overall staat de Winsome op een 13de plaats met 58pts, de Vanilla op een 20ste met 68pts en de Bolocan op 24ste met 75pts.

IRC 8: Mrs Jones ( je weet wel met die knappe dochters…) eindigt normaal op een 20ste plek, maar krijgen een Time Penalty tegen hen en worden 24ste. Overall staan ze op een 23ste plaats met 67pts.

SB3: Twerk doet het echt niet slecht in deze grote klasse en wordt vandaag 21ste van de 92 boten en overall staan ze op een 17de plek met 76pts. De laatste boot heeft 297pts een top 10 plaats zit er voor hen niet meer in…

Morgen voorspelt het weer niet veel goeds, zeer weinig druk (2 luttele knoopjes) en volle bak zon.

Foto: Checkmate (Swan 45) © onEdition 2007

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: