Team Basilica wint iShares Cup tijdens Cowes Week

Team BasilicaMet nog één race te zeilen had Basilica drie eerste plaatsen op zak.

Peter Greenhalgh na afloop: “Een fantastisch resultaat voor ons vandaag. We zijn zo blij in onze eigen ‘achtertuin’ gewonnen te hebben! Deze iShares Cup gingen we in met de hoop het goed te doen. Drie keer achter elkaar winnen is dus echt een highlight.”

Team Basillica won maar op het water ging de aandacht uit naar het gevecht om de tweede plaats tussen de BT met schipper Nick Moloney en de JPMorgan Asset Management met stuurvrouw Shirley Robertson.

Hoewel Robertson vóór Moloney over de finish ging was dit niet genoeg. Moloney: “Shirley hield ons onder druk.”

Sebbe Godefroid onverwacht naar huis voor een knie operatie

De Belgische schipper Carolijn Brouwer deed het heel goed met de Holmatro. Na enkele problemen in de voorgaande dagen zeilde ze zondag vier keer als tweede over de finish lijn. Een van haar vaste bemanningsleden Sebbe Godefroid moest onverwacht naar huis worden gestuurd voor een knie operatie.

Het was volgens Brouwer een hele klus om halsoverkop ter plekke een vervanger te vinden. Uiteindelijk bleek de Nieuw Zeelander Andy Mikkeljohn bereid Sebbe’s plek te vullen. Carolijn: “Dag één ging OK. Er stond aardig wat wind maar we moesten nog wennen aan elkaar. We braken ook ons roer en konden dus niet meer alle wedstrijden meevaren. Dag twee bracht wisselende resultaten en op dag drie ging het eigenlijk best goed. Het is natuurlijk een gelegenheidsbemanning maar ik wil ze allemaal heel erg bedanken, ik ben best trots op ze.”

Op dit moment ligt Holmatro op een tweede pek in de iShares Cup Extreme 40 Sailing Series. Brouwer voelt echter de hete adem van BT in haar nek met maar één punt verschil. Carolijn: “We willen ons heel goed voorbereiden op het laatste evenement in Amsterdam. Die tweede plek moeten we natuurlijk behouden.”

De finale van de iShares Cup Series 2007 zal op het Amsterdamse IJ gevaren worden van 14 tot en met 16 september.

Dit evenement valt samen met de Amsterdamse Haven Dagen. De vloot van indrukwekkende Extreme 40’s varen dan vlak voor de kade voor de alles beslissende punten van dit seizoen. Ook zal er op 15 september een verlichtte nacht race worden gevaren.

Foto: Team Basilica © onEdition 2007

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: