Jeugd WK Laser Radial zeilen 2007: Gijs Pelt na 2 dagen op 3de plek

Jeugd WK Laser Radial zeilenDe tweede dag van het jeugd WK Laser Radial begon met geen wind. De jongen zeilers hadden zich verzameld in de Sailors Lounge om de dag te vullen met tafelvoetbal, kaarten, anderen spelen of gewoon onderuit te hangen in de heerlijke lounge banken die er zijn opgesteld.

Toch blijft zo'n dag lang en ondanks de gezelligheid wilde de meeste zeilers lekker het water op. Om drie uur was het eindelijk zo ver.

De wind was iets aangetrokken tot 8 knopen en het comité besloot de zeilers naar buiten te sturen om nog twee wedstrijden te varen.

Rond half vijf werden de meiden voor het eerst gestart. Gelukkig kwam de stroom dit keer van voren en kon er redelijk vlot gestart worden zonder al te veel valse starten.

Gijs Pelt had vandaag een zeer goede dag ook al was hij zelf nog niet helemaal blij mee. Met een drie en een zes staat hij op de derde plek in het algemeen klassement.

Jochem-Bart Haakman voer, buiten zijn tweede plek in de eerste race, helaas een OCS (te vroeg gestart) in race twee. Hierdoor staat hij 63 ste in het klassement maar zal zeker stijgen zodra hij deze punten mag afrekken.

Bij de meiden was er nog niet helemaal tevredenheid. Het is en blijft zeer lastig om op stroom te varen. Vandaag waren de boeien een lastig punt. Hier werden de jeugdige zeilers vaak tegenaan gezet tijdens het ronden ervan waarvoor er dan een strafrondje gedraaid moest worden.

Eva Straus voer zowel een goede als een slechte wedstrijd. Zij staat op dit moment op de 19de plaats van de 105 deelneemsters en is voor alsnog eerste Nederlandse.

Er stond gelukkig bij thuiskomst een lekker pasta voor alle zeilers klaar. Rond kwart voor tien schoof de laatste zeiler pas aan.

De windvoorspelling voor vandaag is goed maar het is altijd afwachten hier aan de kust van Scheveningen.

1. Anna Heager (USA) 31 pt
2. Tuula Tenkanen (FIN) 31 pt
3. Susana Romero Steensma (ESP) 33 pt
4. Sarah Gunni (DEN) 34 pt
5. Agnieszka Skrzypulec (POL) 36 pt
6. Suffa Ben Horin (ISR) 37 pt
19. Eva Straus (NED) 69 pt
27. Michelle Broekhuizen (NED)85pt
38. Sofie Belis (BEL)
39. Adeline Stals (BEL)

Laser Radial jeugd jongens
na 3 races:

1. Thorbjoem Schierup (DEN) 10 tpt
2. Marko Peresa (CRO)13 pt
3. Gijs Pelt (NED) 13 pt
4. Luka Domijan (SLO) 13 pt
5. Alex Mills-Barton(GBR) 14 pt
6. Coadou Antoine (FRA) 18 pt
35. Rolph Oudshoorn (NED) 57 pt
44. Thomas van Rossum (NED) 44 pt.

Foto: Adeline Stals (BEL) © Dirk Epke

Voor meer info, resultaten en foto's: http://www.laserklasse.nl/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: