Skandia Cowes Week: Bolidt zeilt haar eerste paaltje

Skandia Cowes Week: BolidtWe zijn de dag begonnen met een uitstel omdat er niet genoeg wind stond tegenover de sterke stroming in de Solent.

Gisteren zag het er nog uit dat er voor de gehele dag geen wind zou zijn, maar deze morgen vertelden de weergoden al een heel ander verhaal.

We beginnen met 6-7 knopen wind, volle bak zon maar wel frisser dan gisteren en eindigen met een zeebriesje van 18 knopen .

IRC1: De TP52 Flash Glove (de oude Pinta van Michael Illbruck) van Colm Barrington komt als 2de binnen maar wint op handicap. Loki de Australische Reichel Puch 60 neemt de line honours maar wordt uiteindelijk 3de. Formidable vinden we op een 11de plek. En ze staan nu 8ste overall met 37pts vlak voor de Bear of Britain die 38pts heeft. In IRM staat Formidable nog steeds op een 4de plek.

IRC 2: Bolidt zeilt haar eerste paaltje en beperkt daardoor de schade in punten die ze de eerste dag incasseerden (14de). Checkmate wordt 7de. Overall staat Checkmate nu op een 2de plek met 24pts en de Bolidt vinden we op 7 met 31pts. De Farr 45 Cutting Edge (Henry Lloyd) had vandaag Sir Robin Knox-Johnston te gast, ze werden 8ste.

IRC 3: Slechts 5 Nederlandstalige teams in de top 10 deze keer (he he). De winst gaat naar de Club Swan 42 Uxorious 3 van Edward Leask, Holmatro wordt 2de, Roark 3de en de Eclectic 4de. Moana wordt 6de en de Allard blijft naar voor kruipen en wordt 9de.

De Daikin Airco was normaal 10de maar nam water aan de boei waar ze geen recht op hadden en wordt 14de.

De Weerga vinden we terug op een 16de plek, de Phoenix wordt 26ste, de Futuro eindigt op een 29te plek en de Popov op een 38te.

Overall leidt de Holmatro de IRC 3 klasse met 7pts, op een 3de plek staat de Roark met 7pts (evenveel als de Uxorious 3 trouwens), de Eclectic staat op 5 met 25pts voor Moana met 26pts. Daikin staat op 8 met 44pts, Weerga op 9 met 48pts, de Allard op 11 met 52pts, Phoenix op 21 met 90pts, Popov op 26 met 119pts.

IRC 4: de Avalanche komt blijkbaar weer op krachten want ze eindigen vandaag 6de. De Zuidfries komt 30ste aan en overall staan ze 28ste met 126pts. Overall staat de Avalanche op 20 met 84pts.

IRC 5: De uit 1973 Swan 48 Alvin Jacobite van Harry Evans gaat met het paaltje lopen en de Tontin wordt 12de. Alle 5 X35`s zitten altijd in de top 10 by the way. De Azzuro wordt 33ste. Overall staat de Tontin op 12 met 47pts en de Azzuro op 30 met 122pts.

IRC 6: de Winsome vaart een 2de plek, Vanilla een 10de en de Bolocan eindigt op 15. De Winsome staat overall op 11 met 60pts, de Vanilla op 15 met 78pts en de Bolocan op 29 met 125pts.

IRC 8: Mrs Jones eindigt op een 16de plaats en staat overall op een 20ste plaats met 83pts. Mensen die ik niet ken klampen me aan en vragen me waar ze die Mrs Jones haar dochters kunnen vinden? Ja ja…

SB 3: Twerk trok zich vandaag terug uit de race, en eh…, helemaal onderaan het rijtje staat er een boot met een DSQ en die vaart onder de naam “Go hard or go home”!!! Nou zei Martijn onze tactieker, dat is duidelijk… Overall staat Twerk op een 40ste plaats geklasseerd met 173pts.

Vandaag zullen we vrijwel de gehele dag zonnig weer krijgen met een 10-15kn N-NO windje en een toch wel degelijke kans op zeebries die de 20 knopen kan bereiken.

Foto: Bolidt (Swan 45) © onEdition 2007

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: