33ste America's Cup IACC zeilboten op de tekentafel

33ste America's Cup zeilbootOp de tekentafels bij Schickler Tagliapietra, voormalig SYDE, zien we de eerste ontwerpen liggen van de nieuwe IACC 90 voet zeilboten voor de 33ste America's Cup.

De lengte over alles en diepgang is bekend, bewijs genoeg dat de volgende IACC regel een box rule zal worden. De bedoeling is om de zeilboten aanzienlijk sneller te maken, daarom werd ook voor een betere displacement-length ratio (DLR) gekozen.

Met de nieuwe DLR moeten de IACC zeilboten makkelijk kunnen planeren voor de wind, en op het kruisrak betere hoogte geven.

De boeg is een mix van engineering en maximale waterlijn lengte uit de box rule halen. De boeg doet me wel een beetje denken aan de oorlogsschepen van in het begin van de 20ste eeuw, die waren hun tijd dus ook ver vooruit.

Exacte cijfers van dit ontwerp zijn nog niet bekend maar meer foto's en wat commerciële tekst kan je hier vinden: http://www.syd-e.com/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: