33ste America's Cup IACC zeilboten op de tekentafel

33ste America's Cup zeilbootOp de tekentafels bij Schickler Tagliapietra, voormalig SYDE, zien we de eerste ontwerpen liggen van de nieuwe IACC 90 voet zeilboten voor de 33ste America's Cup.

De lengte over alles en diepgang is bekend, bewijs genoeg dat de volgende IACC regel een box rule zal worden. De bedoeling is om de zeilboten aanzienlijk sneller te maken, daarom werd ook voor een betere displacement-length ratio (DLR) gekozen.

Met de nieuwe DLR moeten de IACC zeilboten makkelijk kunnen planeren voor de wind, en op het kruisrak betere hoogte geven.

De boeg is een mix van engineering en maximale waterlijn lengte uit de box rule halen. De boeg doet me wel een beetje denken aan de oorlogsschepen van in het begin van de 20ste eeuw, die waren hun tijd dus ook ver vooruit.

Exacte cijfers van dit ontwerp zijn nog niet bekend maar meer foto's en wat commerciële tekst kan je hier vinden: http://www.syd-e.com/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: