Skandia Cowes Week: Open 60 Pindar verliest mast

Skandia Cowes Week: Open 60 PindarWederom een ongeloofelijk prachtige zeildag die met lichte bewolking begon en eindigde in een zonovergoten namiddag.

IRC 0 had vandaag een dagje “rond het eiland” op hun agenda staan en hoewel er maar 12 knoopjes wind stond wil dat niet zeggen dat er niets kan fout gaan. Na ons trajectje in de Solent lopen wij reachend onder A1 naar de finish en slagen erin om 2 bootlengtes voor Alfa Romeo te finishen. De vreugde aan boord is enorm, iedereen geeft high fives en feliciteert elkaar. Dat Alfa Romeo in een andere klasse zeilt, is een ander verhaal...

IRC 0: Alfa Romeo knalde rond Wight in op 5 min in net geen 5u. De Open 60 Roxy van Sam Davis wordt knap 2de voor ICAP Leopard die 3de wordt.

De Open 60 Pindar verloor haar mast ter hoogte van de Needles. De vleugelmast snapte met 14kn wind op nog geen 2 meter boven dek om 11.30u. Op dat moment leidde Pindar het Open 60 klassement. Door dit drama zal Pindar genoodzaakt zijn zich terug te trekken uit de Rolex fastnet Race. Er vielen (by the way) geen gewonden.

IRC 1: De TP 52 Flash Glove blijft iedereen naar huis varen, Loki blijft line honours varen om dan 3de te worden en Formidable eindigd 8ste in IRC en 2de in IRM. Formidable blijft 8ste overall met 45pts en in IRM komen ze op een 3de plaats te staan met 21pts.

IRC 2: Deze keer is het de Farr 45 Renaissance die de klasse winst haalt, Checkmate wordt 8ste en gedeeld met Henry Lloyd wordt Bolidt 9de. Checkmate verliest haar 2de plaats overall en komt op 5 te staan met 32pts, Bolidt schuift 1 plaatsje naar achter en staat nu 8ste met 40.5pts.

IRC 3: Uxorious 3 wordt eerste, maar de volgende 5 plaatsen worden door Nederlands/Vlaams talige ingenomen. Holmatro wordt 2de, Roark 3de, Allard 4de, Moana 5de en de Weerga 6de. Normaal gezien had de Eclectic daar ook nog tussen moeten zitten, maar die hadden een links of rechts probleempje. Sommige boeien moet je langs links laten en sommige moet je langs rechts laten…

De Futuro wordt 12de, Daikin Airco wordt 19de , Phoenix 22ste , Eclectic 24ste en de Popov 29ste.

Holmatro blijft op 1 staan met 9pts (1 puntje verschil met de Swan 42), Roark staat op 3 met 12pts, Moana op 5 met 31pts, Eclectic op 7 met 49pts, Weerga op 8 met 55pts en de Allard op 9 met 56pts (spannend eh?).

Daikin Airco staat nu op 11 met 63pts, Phoenix op 21 met 112pts, Futuro op 25 met 146pts en de Popov op 26 met 148pts.

IRC 4: de Belgische Avalanche had normal meer naar voor gestaan, maar door een foutje komen ze op 14 te staan en Zuidfries wordt 18de. Avalanche staat overall op 17 met 98pts en de Zuidfries op 23 met 143pts.

IRC 5: De Tontin heeft blijkbaar een minder dagje en wordt 19de en de Azzuro wordt 27ste. Overall staat de Tontin nu op 11 met 66pts en de Azzuro op 26 met 149pts.

IRC 6: De Winsome vaarde normaal een paaltje, maar krijgt door een DSQ de laatste plaats toegewezen. De X332 Vanilla van Niek Spiljard wordt 14de en de Bolocan eindigt op een 23ste plaats. In de X332 klasse wordt Vanilla 3de. De Winsome verknalt het met haar DSQ en komt op een 20ste plek te staan met 116pts en de Vanilla staat nu op 16 met 92pts.

IRC 8: Mrs Jones wordt 25ste. En overall staan ze op een 20ste plek met 108pt.

SB3: Martin Lossie eindigt met zijn Twerk op een 27ste plek. 38 met 200pt

Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: