8 uurs race Oosterschelde 2007

8 uurs race OosterscheldeStroom tegen wind. Dit kenmerkte de start van de "8 uurs race Oosterschelde 2007. Ruim 50 zeilboten hadden zich ingeschreven voor deze 'brainkraker' onder de zeilracen van de lage landen. De stroom en de wind gaven ook vandaag weer mooie kansen weg om optimaal gebruik van te maken. Vooral de halfwindse rakken voor de Zeelandbrug waren erg in trek.

Dat ook de "8 uurs race Oosterschelde" niet zonder gevaar is bleek zaterdag maar weer. De Banzai kwam in aanvaring, waardoor de mast het moest ontgelden.

In de toer zonder spi klasse gooide de Freja hoge ogen met extreem hoge snelheden. Dit werd beloond met een eerste plaats. In de toer met spi klasse heeft de Farwin het podium opgesierd met de eerste prijs. In de ORC Club was de La Gavina de concurrentie opnieuw te snel af.

De finish was weer een heel spektakel. 75% van de deelnemers finishte voor 18u00 voor de havenhoofden van St. Annaland. De Touch & Go wist de 8 uren in z'n volle lengte te benutten en raakte de finishlijn slecht enkele seconden voor 18:00 uur.

De verenigingsprijs ging dit jaar jaar WSV Goes. Als rasechte Hollander moet ik daar toch wel diep buigen voor de Belgen want die hebben daar een groot aandeel in gehad. Bravo. Maar volgend jaar op september 2008 is alles weer mogelijk.

Meer informatie: 8 uurs race Oosterschelde

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: