Europees kampioenschap Star zeilen van start

Europees kampioenschap Star zeilen93 Stars lagen vandaag om 12u30 op de startlijn voor de kust van Malchesine aan het Gardameer in Italië.

De America's cup is weer afgelopen, en vele echte helden en wannabe helden hebben hun Star op de trailer geladen om hun krachten te meten in deze titanenstrijd.

Grote namen als Grael, Percy, Kusnierewicz, Loof zijn hier aanwezig, maar daarnaast dus een goot aantal stervelingen die uit de zuid Duitse en Zwitserse meren zijn gekomen om van dit fantastische zeilwater te genieten.

Garda is een jongensdroom voor zeilers. s' Ochtends staat hier de Peler, een noordewind, rond 12u wordt het windstil, en s'middags komt de Ora – een zuidenwind van 15-25 knopen op. En dat met hoge bergen aan weerszijden van het meer, een zeer fraai decor. Ideale condities voor een potje Starzeilen op niveau.

Het Nederlands smaldeel bestaat uit 4 boten, helaas hebben wij uit Belgie nog geen Starzeilers.

Vanuit Garda gaan we u dagelijks berichten over onze vorderingen.

Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: