Nederlandse J/80 Klassenorganisatie in de maak

Nederlandse J/80 KlassenorganisatieVrijdagavond 7 september jongstleden is op de Hiswa te water in IJmuiden de aanzet gegeven voor de oprichting van de Nederlandse J/80 Klassenorganisatie.

Het gekozen oprichtingsbestuur stelt een oprichtingsstatuut samen, zodat tijdens de 1e algemene ledenvergadering medio november de klassenorganisatie een feit zal zijn.

Ondanks dat de J/80 al wat langer te koop is op de Nederlandse markt en mede gezien de mogelijkheden welke IRC wedstrijden bieden, neemt de populariteit van de J/80 nog steeds toe. Het onlangs gehouden wereldkampioenschap trok 122 J/80’s naar La Trinité sur Mer in Bretagne. Volgend jaar wordt dit open kampioenschap georganiseerd in het Duitse Kiel.

Momenteel varen er meer dan 40 J/80 in Nederland en België. Wel is de Klassenorganisatie naarstig op zoek naar de ontbrekende adresgegevens van een aantal J80 zeilers. Indien u, als J/80 zeiler, nog niet benaderd bent door de Klassenorganisatie, neem dan contact op met: walther@sailing-partner.nl

Momenteel bereiden zo’n 10 J/80 zeilers zich voor om tijdens de winterwedstrijden op de Grevelingen bij Port Zélande acte de présence te geven.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: