Team Brongers wint Delta Lloyd Match Race Challenge

Team Brongers wint Delta Lloyd Match Race ChallengeZondag 9 september werd tijdens de Hiswa te Water 2007 de Delta Lloyd Match Race Challenge gevaren. Voor de Delta Lloyd pier bij de haven ingang van Seaport Marina werd er hard gestreden in de Tirion 28.

Om 11.00 uur werd er gestart met de eerste round robin. Vijf teams hadden zich gemeld om tegen elkaar te strijden. Rond het middaguur werd de tweede round robin gestart. Rond vijf uur werd de dubbele round robin van twintig matches beëindigd en kon er een finale gevaren worden.

Tijdens de finale werd gevaren om een “best out of three”. Het team bestaande uit Robert Hogerheide, Barend Kol, Victor Viersen en Wouter van de Ende werd uitgedaagd door het team van Persijn Brongers, Gilbert Figaroa, Joost Aapkes en Menthe de Jong. Na twee gewonnen matches kon het team van Persijn Brongers zich de terechte winnaar noemen.

Persijn reageerde achteraf: “Ik vond het leuk dat er zoveel wedstrijden zijn gevaren en dat er zo snel doorgestart kon worden. Verder was de windrichting ideaal voor de toeschouwers op de kant, er kon namelijk zeer dicht onder de kant gevaren worden. Dat maakte het voor ons zeilers extra leuk”.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: