America's Cup: BMW Oracle krijgt geen gelijk

America's Cup BMW Oracle krijgt geen gelijkArbritage Commissie bevestigd CNEV Challenger of Record en BMW Oracle Racing Team haalt bakzeil

Vrijdagavond 7 september heeft de Arbritage Commissie een beslissing genomen aangaande de ACAP 33/01 zaak, in verband met de rechtmatigheid van de uitdaging van Club Náutico Español de Vela (“CNEV”) voor de 33e America's Cup.

"Dit is een zeer belangrijke mijlpaal aangezien de Arbritage Commissie CNEV bevestigd heeft als Challenger of Record en dat het Protocol overeenstemt met de Deed of Gift. Dit geeft ons vertrouwen verder te werken aan de organisatie van de 33e edititie van de America's Cup zowel in 2008 als 2009" zei Michel Hodara, in naam van het America’s Cup Management.

Samenvatting van de beslissing van de Commissie :

  • De Commissie is bekwaam te beslissen in haar eigen rechtsgebied en heeft rechtsbevoegdheid om te beslissen in de huidige aangelegenheid
  • De uitdaging voor de 33e America's Cup gedaan door CNEV op 3 juli 2007 is een geldige uitdaging en geeft CNEV de bevoegheid om de America's Cup te betwisten als Challenger of Record en SNG is verplicht te aanvaarden (alsof het de eerste geldige uitdaging was dat het ontving)
  • Het Protocol ondertekend door SNG en CNEV op 3 juli 2007 komt overeen met de Deed of Gift, en
  • Niettegenstaande dit de overeenkomstigheid van het bestaande Protocol met de Deed of Gift niet beïnvloedt, gelooft het Hof dat SNG en CNEV best zou overwegen het bestaande Protocol aangaande punten 155 en 156 te verbeteren

Om dit laatste punt te verhelderen, het beveelt aan dat er enkele veranderingen zouden worden gemaakt op het vlak hoe de Arbritage Commissie wordt bestuurd. Onderaan is een link waar het volledige dokument van de Arbritage Commissie kan worden gevonden.

Daarenboven is ACM opgetogen dat de Competitors Commission vergadering vrijdagmorgen plaatsvondt met alle tot nu ingeschreven uitdagers. Het was de start van de planning voor de vernieuwing van de class rule en competitie-reglementen, welke een schema en format bevat voor de 33e America's Cup. Deze vergadering gaf de Competitors Commission de kans om over elementen van het Protocol te discuteren en om verdere vergaderingen te plannen.

http://www.americascup.com/

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: