Yngling-team van Annelies Thies kampioen in Denemarken

Yngling-team van Annelies Thies kampioen in DenemarkenZeilster Annelies Thies heeft in de eerste wedstrijd met haar nieuwe team de Deense kampioenstitel veroverd. In sterk wisselende weersomstandigheden wist de stuurvrouw met haar team in een constante serie de concurrentie in Kopenhagen steeds voor te blijven. Het winnen van dit kampioenschap is voor het team een veelbelovende eerste stap op weg naar de Olympische Spelen van 2008 in China.

Thies zeilde met haar nieuwe team, dat de naam ‘Team 3Fifty’, draagt, in een serie van 1, 3, 2, 3, 4 en 9 recht op het kampioenschap af. Onder zeer wisselende weersomstandigheden werd een spannende strijd gevoerd, waarbij het team aantoonde zowel in licht als in zwaar weer goed te kunnen presteren. Daarbij bleef ook de laatste wedstrijd, waarin het ging om het gevecht met het team van de Deen Mikkel Palludan, tot het einde spannend. Wereldkampioen 2007 Hidde-Jan Haven werd in Denemarken vierde.

Belofte voor EK Yngling

Nog maar amper twee maanden geleden startte Yngling-zeilster Annelies Thies (37) haar ambitieuze plan om volgend jaar toch deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen in China. Ze vond Caroline Heerema (21) en Lieske Wierenga (25) bereid aan te haken bij haar Olympische droom en sindsdien is het drietal in hoog tempo aan het trainen geslagen. ´Fysiek én mentaal moeten we perfect op elkaar ingespeeld raken; anders gaan we het spelletje niet winnen´, weet Thies uit ervaring. In 2004 nam zij met een ander Yngling-team (met Annemieke Bes en Petronella de Jong) deel aan de Olympische Spelen in Athene en eindigde toen op een vierde plaats.
"De afgelopen dagen hebben we laten zien dat we met elkaar al aardig in vorm zijn en we hebben de smaak te pakken gekregen", gaat Thies verder. Voor het EK, dat over een kleine twee weken in het Duitse Warnemünde wordt gezeild, houdt het Deense succes voor dit drietal in ieder geval een belofte in.

"Het EK wordt de tweede stap op weg naar een Olympische medaille", verwacht Thies, "en er zullen er nog heel wat volgen". Daarbij wijst zij onder meer op de wereldkampioenschappen in februari aanstaande in Miami. "We zijn alleen nog hard op zoek naar een serieuze financiële sponsor, want die hebben we wel nodig om onze droom waar te maken. Dus ik daag het bedrijfsleven hierbij graag uit om met ons onze Olympische droom waar te maken".

Historie Yngling-team Annelies Thies

In 2006 maakte Annelies Thies deel uit van het Yngling-project van het Watersportverbond. Daarin streed zij, als een van de negen vrouwen, om een plaats bij de beste drie voor de komende Olympische Spelen. Na een jaar besloot zij niet in deze vorm verder te willen, ook al omdat zij gezinsuitbreiding verwachtte.

Toch bleef de ambitie bestaan om de komende Spelen weer van de partij te zijn. "Er ligt nog een medaille op mij te wachten", zegt zij er zelf over, "zo voelt dat gewoon voor mij".

Voor het Watersportverbond maakt het niet uit dat Thies geen deel meer uit maakt van het Yngling-project. Het verbond stelt dat het beste team naar de Spelen wordt afgevaardigd.

Voor Thies is er ook geen sprake van rivaliteit met de zeilsters van het Watersportverbond: "Ik wil met mijn team de eerste en de beste van de wereld zijn, dus ik kijk naar wat de wereldtop doet. Ongeacht wie er in die top meevaren".

Op de foto: Team 3Fifty: v.l.n.r. Caroline Heerema, Lieske Wierenga en Annelies Thies.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: