Breitling MedCup TP 52 Circuit - Hyeres Trophy

  • Author: Guy C.
    Date: do, 13/09/2007 - 11:15
    Tags:

Breitling MedCup TP52 Circuit Hyeres TrophyTwee paaltjes voor Artemis op 2de dag

Artemis loopt verder uit aan de top in de Hyeres Trophy en in de 2007 Breitling MedCup, na een schitterende dag met 3 races in de baai van Hyères met een levendige oostelijke wind en een laatzomers zonnetje.

Met eigenaar Torbjorn Tornqvist aan de helmstok van het Judel Vrolijk ontwerp van 2007 en niemand minder dan Russell Coutts voor de tactische beslissingen gaf Artemis plankgas in de spectaculaire voordewindse rakken, en kon zo vandaag na een 7e plaats in de eerste race, 2 overwinningen na elkaar neerzetten.

Terwijl Artemis zelf nauwelijks fouten maakten, scoorden hun naaste rivalen Caixa Galicia van Vicente Tirado een 8, 2, 7, waarmee ze naar de 4e plaats overall zakten.

De windmeter klokte ondertussen tot 23 knopen en in een korte venijnige Middelandse golfslag was het Copa del Rey winnaar Siemens Matador van Alberto Roemmer die hun mast in 3 stukken zag breken. Game over en dat na een veelbelovende tweede en derde plaats eerder op de dag.

Bribon van Jose Cusi, met ouwe bekende Bouwe Bekking aan het stuur en Ross Mac Donald als tacticus, won weliswaar comfortabel de eerste race, maar liet het dan weer afweten met een 12e plaats in de tweede race.

Artemis scherp aan de finish

Tweemaal eiste Artemis slechts in het laatste rak de overwinning op. In de tweede race bogen ze een 30 seconden achterstand om tot een voorsprong aan de finish van 13 seconden over Caixa Galicia en Siemens. In de derde race werden ze door het zusterschip Stay Calm letterlijk op de meet verslagen met slechts één seconde verschil. Maar een protest vanwege Cristabella diskwlificeerde hen, waardoor Artemis in extremis toch nog won, en ze een comfortabele kloof hadden.

TP52 Mean MachineTP52 Mean MachineCoutts zei nog : “Blij eerste te staan. We probeerden ons telkens vrij te zeilen en verder niet te veel risico’s te nemen. Eigenlijk was geen enkele start goed maar we konden telkens toch een gaatje vinden.” Over eigenaar Tornqvist, voor wie het nog maar het eerste seizoen in TP52 klasse is en zijn tweede ernstige race, blijft hij objectief : “hij is zeer competitief en houdt van deze wedstrijden. Ik ben tegen hem redelijk hard en kritisch, wat hij ook van mij verwacht. We staan er goed voor, zeker, maar de regatta is nog maar halfweg en een 12-punten kloof is nog altijd niets.”

Peter de Ridder kon met zijn Mean Machine tot nu toe het schitterende resultaat in de Portugal Trophy niet evenaren, en ontgoochelde met een 7e plaats overall.

Resultaten na dag 2 : (5 races)

1 Artemis (T Tornqvist SWE-Judel Vrolijk 2007) 12pts, (1,2,7,1,1)
2 Mutua Madrilena (V Vascotto, ESP-Botin & Carkeek 2007) 24pts, (2,11,3,4,4)
3 CxG Corporacion Caixa Galicia (V Tirado-ESP Botin & Carkeek 2007) 24pts, (4,3,8,2,7)
4 Patches (E Conneely, IRL- Reichel Pugh 2007) 27pts (7,6,6,5,3)
5 Siemens (A Roemmers, ARG-Judel Vrolijk 2007) 31pts, (9,1,2,3, DNF)
6 Stay Calm (S Robinson, GBR-Judel Vrolijk 2007) 32pts (6,4,4,DSQ,2)
7 Valle Romano Mean Machine (P de Ridder, MON-Judel Vrolijk 2006) 34pts (3,8,5,10)

http://2007.medcup.org/

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: