Super maxi Alfa Romeo te koop

Super maxi Alfa Romeo te koopEn dan bedoelen we niet de één of andere vierwieler, maar de 30 meter Reichel Puch.

Na een succesvol seizoen in Europa is het tijd voor nieuw speelgoed. De van 2005 daterende Kiwi maxi “Alfa Romeo” van Neville Crichton heeft een heleboel overwinningen op haar naam staan wat maakt dat de nieuwe eigenaar in overwinningen investeert.

Ze (AR) is gezeild en onderhouden geweest door de meest vooraanstaande zeilers op aarde en daardoor in virtueel nieuwe conditie. Bij deze uitzonderlijke dame komen 2 containers vol met race cosmetica, bestaande uit zeilen, touwwerk, blokken, spare parts, etc… Gezien het feit dat dit beestje geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is wil nonkel Neville er wel een lesje: “Alfa Romeo sailing for dummies” bij doen.

Dit is een unieke kans om direct op het hoogste niveau van deze sport te komen zegt mister Crighton. Om Alfa Romeo te vervangen betaal je € 9.5 miljoen, nonkel Neville vraagt er (slechts) €3.9 miljoen voor zijn carbon hight-tech machiene met canting keel (tja, de solden vallen iets vroeger in Down Under).

De verkoop van het jacht zal ook het einde betekenen voor de sponsor overeenkomst met Alfa Romeo (dit alleszins totdat zijn nieuw speeltje klaar is…). Alfa Romeo stapte in 2002 voor de eerste keer mee aan boord op Shockwave om dan maar ineens de Sydney-Hobart te winnen.

Wat is Neville Crighton nu weer van plan? Het is een beetje te vroeg om nu al van alles te verklappen zegt Neville, maar we willen zeker en vast niet onderdoen naar wat we hiervoor gepresteerd hebben.

Eén nadeeltje echter, andere deelnemers zullen je bij Rolex wedstrijden als nieuwe eigenaar niet graag zien komen omdat je bijna altijd met het horlogeke zal gaan lopen.

ALFA ROMEO II RESULTS

Skipper: Neville Crichton

 • Sept 2007 Maxi Yacht Rolex Cup 5 x Line Hons, 1 x Handicap
 • August 2007 Rolex Fastnet Retired
 • August 2007 RYS Trophy, Scandia Race Week Line Honours, Class win
 • June 2007 Superyacht Cup 1 Line Honours Win
 • June 2007 Rolex Giraglia Cup Offshore Race Line Honours
 • June 2007 Rolex Giraglia Cup Regatta 2 x Line Honours to take event
 • April 2007 Hublot Palmavela Regatta 5 x Line Honours to take event
 • October 2006 Rolex Middle Sea Race - offshore race Line Honours
 • October 2006 Barcolana Race Line Honours
 • Sept 2006 Maxi Yacht Rolex Cup 4 Line Honours, event win
 • June 2006 Rolex Giraglia Cup Offshore Race Line Honours
 • June 2006 Rolex Giraglia Cup Regatta 2 Line Honours, 1 Handicap win
 • April 2006 Hublot Palmavela 4 x Line Honours wins
 • Dec 2005 Rolex Sydney to Hobart 2nd Overall
 • Dec 2005 Rolex Trophy Regatta Win
 • Dec 2005 CYCA Big Boat Trophy Line Honours
 • Dec 2005 Savills Short Ocean Championship Line Honours/Handicap win
 • Nov 2005 Cabbage Tree Island Race Line Honours
 • August 2005 South Molle/Daydream Islands Race Line Honours/Handicap win
 • August 2005 Edward Island Race Line Honours
 • August 2005 Lindeman Island Race Line Honours/Handicap win

Neville: "I have had a fantastic time with Alfa Romeo over the past three years, from guiding its design and development, the production of its cutting edge technology to helming her over the finishing line in first place time and time again, but now I want to look for a new sailing challenge," explains Neville Crichton. "This does not mean that Alfa Romeo is no longer competitive. I am sure with the right crew and skipper she will remain the yacht to beat for many seasons to come!"

Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: