Thierry Schmitter op medaillekoers tijdens WK

Thierry Schmitter op medaillekoers tijdens WKWIFDS Disabled Sailing World Championships van 9 tot en met 14 september

Lake Ontario, Rochester NY, USA – Thierry Schmitter is met een voorlopige derde plaats op deze wereldkampioenschappen dichtbij een nominatie voor deelname aan de Paralympische Spelen 2008 in Beijing in de 2.4R klasse. Met nog een dag te gaan staat de gedreven Hagenees weer op medaillekoers.

De gouden medaille is nog binnen bereik, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat en klein wonder of het falen van de tegenstanders verreist is om dat voor elkaar te krijgen. De week begon niet geweldig voor Schmitter. Er staat heel weinig wind op het meer van Ontario. Schmitter kan in die condities goed meekomen, maar de avontuurlijk ingestelde topsporter excelleert in condities met grote golven en veel wind. Op een tweede plaats in het klassement ligt Heiko Kroeger uit Duitsland, de Fransman Damien Seguin gaat soeverein aan de leiding.

Schmitter vertelt: “De eerste dagen werden gekenmerkt door een gebrek aan wind. De tweede dag [11 september] begon ook met een zeer dunne wind. Drie starts werden afgeblazen vanwege grote winddraaiingen. De omstandigheden waren uiterst moeilijk en veranderlijk. Ik heb de schade beperkt kunnen houden met een vijfde, tweede en tiende plaats. Vandaag [13 september] waren de conditie wederom niet eenvoudig. Wij zijn het water opgestuurd en hebben een uur gewacht voor de zeebries langzaam opbouwde. Ik scoorde een 14de, 4de en 5de plaats.”

Op 14 september wordt het alles of niets voor Schmitter. “Ik sta nog steeds derde in het klassement, maar het wordt op de laatste dag heel erg spannend. We hebben nog drie races te gaan. En nummers drie tot en met vijf liggen binnen 5 punten. Iedereen heeft al twee "aftrekkers" gevaren.”

Het Nederlandse team bestaat uit André Rademaker (Lelystad) en Thierry Schmitter (Den Haag). Schmitter kan terugkijken op een goed voorseizoen met eerste plaatsten behaald tijdens de Kieler Woche en de Semaine Olympique Francaise de Voile te Hyeres (Fra). Het Nederlandse duo wordt begeleidt door Han Beverwijk een NEBAS/NSG trainer.

http://www.2007ifdsworlds.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: