OBK zwaardboten zeilen 2007: De nationale kampioenen zijn bekend!

OBK zeilenOp 8 en 9 september werd het OBK Optimist, Splash, Cadet, 420, 470 en Europe te Nieuwpoort gezeild. Op zaterdag startten 161 deelnemende boten bij een zwakke tot matige wind. Op zondag zorgden een 15 tot 20 knopen voor een perfect kampioenschap.

Bij Optimist waren de Nederlanders op het appel. Jolbert Van Dijk werd verdiend Belgisch Kampioen. Op 2 en 3 schitterden Stijn Van Hoye en Tom Alleman.

Bij Splash stond geen maat op het meesterschap van Gilles Cleeren (1) en Anthony Pieters (2), terwijl Maité Demeester 3e werd.

In de rand benadrukken we de uitzonderlijke prestatie van Gilles Cleeren in 2007. In het begin van het jaar zeilde Gilles nog in optimist. Hij werd in augutsus Belgisch Kampioen Laser 4.7, 3de op het WK Splash en nu nog eens Belgisch kampioen Splash.

Bij 420 werden Jeroen Belis en Arnaud Blij tot kampioen gekroond.

Pim Peters en Bruno Van Antwerpen stonden op het hoogste schavotje bij de 470 klasse.

De enthousiaste Cadet zeilers Quinten Lauwers — Nele Demunck wonnen alle reeksen en werden kampioen.

Bij Europe werd Christophe Deblieck Belgisch kampioen voor Marie-Amandine Vandeghinste.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: