Finish volgende Volvo Ocean Race in Sint Petersburg

Volvo Ocean Race in Sint PetersburgGisteren werd bekend gemaakt dat Sint Petersburg de laatste halte van de Volvo Ocean Race 2008-2009 gaat worden. Het is voor het eerst in de 34-jarige historie van de Volvo Ocean Race dat de deelnemende zeiljachten een Russische havenstad aandoen.

Het persbericht confirmeert ook de melding van in mei 2007 dat Rusland ook aan de Volvo Ocean Race deelneemt. Oleg Zjerevtsov, een zakenman uit Sint Petersburg, financiert het Russische Volvo Open 70 zeiljacht.

De Volvo Ocean Race vloot, die tot dusver in elk geval zes snelle monohull zeiljachten telt, wacht bij de volgende editie een zeereis van ruim 39.000 mijl langs waarschijnlijk twaalf havens.

Lees er meer over op: http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: