Finish volgende Volvo Ocean Race in Sint Petersburg

Volvo Ocean Race in Sint PetersburgGisteren werd bekend gemaakt dat Sint Petersburg de laatste halte van de Volvo Ocean Race 2008-2009 gaat worden. Het is voor het eerst in de 34-jarige historie van de Volvo Ocean Race dat de deelnemende zeiljachten een Russische havenstad aandoen.

Het persbericht confirmeert ook de melding van in mei 2007 dat Rusland ook aan de Volvo Ocean Race deelneemt. Oleg Zjerevtsov, een zakenman uit Sint Petersburg, financiert het Russische Volvo Open 70 zeiljacht.

De Volvo Ocean Race vloot, die tot dusver in elk geval zes snelle monohull zeiljachten telt, wacht bij de volgende editie een zeereis van ruim 39.000 mijl langs waarschijnlijk twaalf havens.

Lees er meer over op: http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: