Transat 6.50 gestart!

Transat 6.50 gestartVanmiddag om 12u38 gaf de wedstrijdleiding in La Rochelle de uitgestelde start van de Transat 6.50 Charente-Maritime/Bahia. Bij een lekker NNE-windje van 15 knopen en een vlakke zee gleden de 89 deelnemers van de Transat 6.50 over de startlijn, op weg naar het eerste merkteken, een mijltje verderop. Na 25 minuten opkruisen bereikte de jonge Adrien Hardy met zijn BROSSARD dit merkteken als eerste.

Hij werd snel gevolgd door het Noordfranse zeiltalent uit Duinkerke Thomas Ruyant en de FABER, dan Xavier Haize op de FIDELIA ASSISTANCE. De Zuidfranse deelnemer Matthieu Cassanas met zijn proto VILLE DE BALARUC LES BAINS scheerde als vierde langsheen de boei.

De meeste deelnemers hadden, gezien de barslechte voorspellingen dit weekend (9 Bft wind, pal op het mini-neusje), nog gegokt op een start op morgen woensdag, maar de snel veranderende weerkaarten deden de organisatoren besluiten om nu al te vertrekken. De aangekondigde stormdepressie trekt nu sneller en zwakker dan verwacht voorbij: pas morgen starten zou betekenen dat de 98 Mini’s dagenlang doelloos zouden ronddrijven in een volsterkt windloze Golf van Gascogne. En dat is ook niet iets waar de zeilers naar uitkijken.

De algemene verwachting is dat de eerste proto’s in Madeira zullen aankomen binnen dit en 10 dagen. En hopelijk voor ene ons welbekende Peter is het de neus van de ECOVER die als eerste door de finish prikt.

De zeilrace is te volgen via www.transat650.org
Meer informatie over de Transat 6.50.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: