Zeilduo Lunven en Caudrelier winnen de Tour de Bretagne

Zeilduo Lunven en Caudrelier winnen de Tour de BretagneHet zeilduo Lunven en Caudrelier aan boord van Bostik wint de 6e editie van de Tour de Bretagne voor Rouxel-Israel op Défi Mousquetaires en Pratt-Beyou op Espoir Crédit Agricole, en dit met ruime voorsprong en 3 étape-overwinningen.

Het werd een fel bevochten editie, waarbij door een ideaal gelegen depressie voor wel 90 % van de tijd met ruime wind werd gevaren.

Het verhaal van Tour de Bretagne 2007

Etape 1 : Saint Malo - Saint Quay Portrieux : winnaars Vincent Biarnès - Tual Le Guillerm op Côtes d'Armor
De Tour de Bretagne à la voile 2007 begon met weinig wind maar badend in de zon. Op zondag 8 september verlieten 31 Figaro’s Saint Malo om 11 uur 30 voor 6 uur durende regata. Het duo op Côtes d’Armor winnen in vertrouwd water voor vrienden en familie.

Etape 2 : Saint Quay Portrieux - Perros-Guirec :winnaars Armel Tripon - Dominic Vittet op Gedimat
Gedimat neemt ter hoogte van Men March na 16 mijlen koers de leiding, om ze nooit meer af te geven. De rest van de etape werd er onder spinnaker afgekruisd en kon het achterliggende deelnemersveld worden gecontroleerd. In het algemeen klassement na 2 dagen blijven Vincent Biarnès en Tual Le Guillerm leiden.

Nicolas Lunven en Charles CaudrelierNicolas Lunven en Charles CaudrelierEtape 3 : Perros-Guirec - Douarnenez : winnaars Nicolas Lunven - Charles Caudrelier op Bostik
Spannende finale in de baai van Douarnenez, met Financo een halve mijl voor de finish in een schijnbaar gewonnen positie is het uiteindelijk toch nog Bostik die met seconden wint. Luisina krijgt na een aanvaring gelijk van de jury en neemt de leiding in het algemeen klassement.

Etape 4/banenkoers 1 : baai Douarnenez : winnaars Nicolas Bérenger - Erwan Tabarly op Koné Ascenseurs
Op dag 4 staan twee wedstrijden met up and down banen in de baai van Douarnenez, waarbij iedere wedstrijd scoort als ware het een aparte etape. De 31 identieke boten brachten zoals verwacht spetakel rond de boeien en het meest agressieve duo wisten met hun Koné Ascenseurs best te maneuvreren en wonnen de eerste wedstrijd.

Etape 5/banenkoers 2 : baai Douarnenez : Nicolas Lunven - Charles Caudrelier op Bostik
Tijdens de tweede wedstrijd na een algemene herstart, zijn Drouglazet en Nicol, algemeen leiders op dat moment die te vroeg over de startlijn gaan, 6 strafpunten aan hun zeilbroek krijgen, uiteindelijk als laatsten correct startten en pas op de 25e plaats eindigen, om in het algemene klassement terug te vallen naar een tiende plaats. Bostik had ondertussen de juiste kant van het parkoer gekozen en finisht met 500 meter voorsprong op de rest. Côtes d’Armor hernemen de leiding van het algemene klassement.

Etape 6 : Douarnenez - Piriac-Sur-Mer : winnaars Nicolas Bérenger et Erwan Tabarly op Koné Ascenseurs
De etape start op donderdagochtend en de eerste Figaro vaart op vrijdagochtend om vijf voor 6 over de finish . Koné Ascenseurs hebben de etape bijna van begin tot einde aan de leiding gevaren, en winnen op die manier de kortste (banenkoers 1) én de langste etape. Bostik eindigt vijfde en neemt de algemene leiding.

Etape 7/banenkoers 3 : Lorient : winnaars Nicolas Lunven- Charles Caudrelier op Bostik
De figaristen verlaten Piriac-Sur-Mer op motor onder leiding van het wedstrijdschip. Geen zuchtje wind. In de namiddag, aangekomen voor de rivier van Etel, beslist het wedstrijdcomitee nog een up and down baan te organiseren om de laatste race-dag alsnog niet compleet verloren te laten gaan. In een 5 – 6 knopen zwakke zuidwester zijn het de leiders van het algemeen klassement die hun derde overwinning laten optekenen.

Overal eindresultaat

1. N Lunven - C Caudrelier (Bostik) 33 pts;
2. T Rouxel - E Israel (Defi Mousquetaires) 41 pts;
3. C Pratt - J Beyou (Espoir Credit Agricole) 48 pts;
4. N Troussel - A Le Cléac'h (Financo) 49 pts;
5. A Tripon - D Vittet (Gedimat) 52 pts;
6. V Biarnès - T Le Guillerm (Cotes D'armor) 60 pts;
7. G Morvan - B Pacé (Cercle Vert) 61 pts;
8. C Douguet - T Chabagny (E. Leclerc - Bouygues Telecom) 62 pts;
9. R Treussart - A Marchand (Groupe Celeos) 66 pts;
10. E Drouglazet - J Nicol (Luisina) 79 pts;

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: