Na Nieuwpoort, het Oostende Sailing Weekend

Oostende Sailing WeekendHet ONZK, ons aller Belgisch zeezeilkampioenschap heeft dit jaar een kleine gedaantewisseling ondergaan. Onder impuls van Christiaan ‘Mr. Sandman’ Pottiez werd niet alleen de kalender onder de loep genomen, er werd geen moeite gespaard om de hele kraam iets attractiever te maken voor de niet-doorsnee wedstrijdzeiler. Getuige daarvan de ‘gentlemen’-klasse die hier en daar in de wedstrijdbepalingen opduikt.

Ook tijdens het Oostende Sailing weekend, dat dit weekend plaatsvindt, kunnen niet IRC-gemeten schepen meedoen. Vroeger schreef je dan in als CRC-boot, maar dat kan/mag nu om allerlei redenen niet meer.

Open Belgisch Kampioenschap IRC

Een van de nieuwigheden dit seizoen is de nachtrace van Nieuwpoort naar Oostende op vrijdagavond: zo hoef je je boot niet in je eentje bij nacht en ontij naar Oostende te brengen, maar helpt je crew je een handje. Jachteigenaars kijken best eens de navigatieverlichting na, want als ’t niet brandt, dan...

De organiserende clubs RYCO en RNSYC drukten ons op het hart dat de bar in de RNSYC lang genoeg open zal blijven om de dorstigen te laven en zelfs de magen te vullen na aankomst.

Op zaterdag en zondag staan dan zoals gebruikelijk enkele wedstrijden op zee gepland (boeienparcours, windward-leeward races, ...), waarna tijdens de prijsuitreiking de nieuwe Belgische Kampioenen IRC en de overwinnaars van het ONZK bekendgemaakt zullen worden.

Alle info en inschrijvingen op www.ryco.be

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: