Yves Steelandt wint Laser Aperitief Race

Laser Aperitief RaceZondag 23 september werd om 10u30, onder een stralende zon en 3 bft. uit het zuiden, het startschot gegeven van de eerste reeks van de “Laser Aperitief Race”.

16 deelnemers schreven zich in, waaronder een aantal naar de Brugse Zeil en Yachtclub waren afgezakt dankzij de aankondiging op de ClubRacer.be website.

Redactie van ClubRacer, bedankt.

De originele race formule oogstte veel bijval. Het principe is eenvoudig, je verdeelt de groep van 16 deelnemers in 2 groepen van 8 en tuig 8 lasers op.

Je laat de eerste groep van 8 starten en daarna de 2de groep. De 3de race laat je de vier beste van groep 1 racen tegen de 4 beste van groep 2 en je doet hetzelfde met de 4 overige van ieder groep en je gaat zomaar verder totdat je 6 of 8 regatta’s hebt gezeild.

Laser Aperitief Race startLaser Aperitief Race startJe maakt het totaal van de punten (de behaalde plaats is het aantal behaalde punten) en je laat de acht beste de “Grand Finale” zeilen.

Het grote voordeel van dit systeem is dat iedere deelnemer zijn kansen behoud om de finale te mogen zeilen want een eerste plaats in de race onder de verliezers brengt ook maar 1 punt op en de finale wordt gezeild onder de acht deelnemers die de minste punten hebben.

De Laser Aperitief uitslag:

1. Yves Steelandt
2. Matthy Labeur
3. Francis Willems
4. Jan Verstraete
5. Paul Van Hees
6. Philippe De Negri
7. Frank Slock
8. Piet Van Damme
9. Sven Jacobs
10. Rienert Van Damme
11. Marc Beirens
12. Karel Ingelaere
13. Steven Fieuws
14. Wolfram De Jonghe
15. Eva Beirens
16. Nele Fieuws

Met vriendelijke groeten,
Koen Declerck
Voorzitter B.Z.Y.C.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: