Roaring Forty in de Rolex Middle Sea Race

  • Author: entityone
    Date: di, 25/09/2007 - 14:01

Rolex Middle Sea RaceNiet minder dan 46 zeiljachten uit dertien verschillende landen schreven zich in voor de Rolex Middle Sea Race, die binnen één maand, op 20 oktober, van start gaat vanuit Malta.
Het gevarieerd parcours leidt de deelnemers eerst noordwaarts, door de Straat van Messina, en dan helemaal om Sicilië heen, rond enkele kleine andere eilandjes om tenslotte weer in Malta te eindigen. Ongeveer 700 mijl lang, en in de herfst soms een ware beproeving, die de vergelijking met de meer gekende Fastnet Race ruimschoots kan doorstaan.

Op de deelnemerslijst vallen enkele schepen op, waaronder de RAMBLER (ex-ALFA ROMEO en met haar 90 voeten lekker de grootste en geschipperd door Volvo Ocean race deelnemer Ken Read), de CS &RB (ex-Withbread 1973) en de NANA die ook uit 1973 stamt en met hun tweeën de oudste deelneemsters van de vlooot zijn. Ook de Engelse ORMA 60 SKYWALKER is er ééntje om in de gaten te houden, want deze trimaran heeft haar zinnen gezet op het wedstrijdrecord, net als de TITAN XII (van de tafel van Reichel/Pugh) die net terug is van een succesvol zeilseizoen in de States en de Caraïben. Het huidige record werd in 2000 gevestigd door de ZEPHYRUS IV en staat op 64 uur, 49 minutenen 57 seconden.

Nog andere schepen die dat record aan diggelen gaan proberen te zeilen zijn de VALKYRIE, een Swan 78, en de WHISPER, een andere 78-voeter uit het tekenboek van de heren Reichel en Pugh. Ook de winnares van 2005, ATALANTA, waagt opnieuw haar kans.

Het buitenbeentje in deze wedstrijd, u leest het goed, heet ROARING FORTY. De in de Lage Landen overbekende Lutra Open 40 van Michel Kleinjans is momenteel onderweg naar Malta. Ondermeer Ian Wittevrongel en Bert Schandevyl zullen Michel helpen om ‘da boetje’ in no time rond Sicilië te zeilen. Alle succes!

www.rolexmiddlesearace.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: