De VELUX Groep blijft hoofdsponsor van de volgende Oceans race

William WardWilliam Ward, CEO van Clipper Ventures, kondigde de verlenging van het sponsor-contract aan op de Grand Pavois Boat Show in La Rochelle.

Velux begon haar relatie met de solo rond de wereld jacht race in september 2005 als hoofdsponsor van de laatst gevaren editie, welke startte en eindigde in Bilbao (Baskenland, Spanje) tussen oktober 2006 en mei 2007. De VELUX 5 Oceans race wordt aanzien als ‘de ultieme solo uitdaging’, is de langste solo jacht race ter wereld, en bestaat reeds 25 jaar.

VELUX 5 Oceans bracht 60 miljoen Euros aan mediawaarde op, met 600’000 geraadpleegde pagina’s via Google en 25’000 bekeken video clips van de race via YouTube.

William Ward gaf volgend commentaar : ”We zijn opgetogen de verlenging van ons sponsorschap van de VELUX 5 Oceans Race te kunnen aankondigen. Clipper Ventures nam in 2002 de race in handen wanneer het zowel commercieel als financieel niet echt goed ging. Het partnerschap met VELUX ging van start in september 2005 en samen zorgden we voor een fantastische wedstrijd in 2006-07 waardoor deze ‘klassieker’ terug op de voorgrond kwam van het proffesionele offshore yacht racing en op heel wat publieke belangstelling kon rekenen. Uiteindelijk werden alle verwachtingen overtroffen en bracht het de sponsor zo’n 60 miljoen Euros op aan media-waarde. We hebben nu nog 3 jaar om alles tot in de puntjes voor te bereiden en de ambities voor de toekomst zijn torenhoog.”

De zeilrace vergeleken met dakramen !

Michael Rasmussen, CMO van VELUX Groep, sloot zich hierbij aan : “Na de evaluatie van 2006-07 race zagen we een tastbare winst. We zijn dan ook trots en tevreden onze betrokkenheid in dit evenement te verlengen, een evenement dat onze voornaamste waarden van daglicht en frisse lucht onderschrijft. De uitdaging waarmee de schippers worden geconfronteerd is vergelijkbaar met de uitdaging waar onze VELUX dakramen en lichtkoepels voor staan, zij worden beiden blootgesteld aan alle soorten weer. Wij kijken uit naar onze volgende samenwerking met Clipper Ventures om deze klassieke race nog verder te laten groeien.”
In de komende periode van drie maanden zullen de opinies worden geraadpleegd van schippers, sponsoren, gasthavens en de media. De bedoeling is de laatste race te bekijken en te evalueren, om aldus tegemoet te komen aan de verwachtingen van de toekomstige sponsoren. De volgende editie voorziet weerom stopplaatsen in Australië-Azië en de Oostkust van de V.S. Op de boot shows van Parijs en Londen begin december zullen de verdere plannen, strategieën, partners en de race format bekend worden gemaakt.

David Adams zal weerom aangesteld worden als Race Leider voor de editie 2010. De Aussie won zelf de race als schipper in 1994 en was leider van de vorige editie : “mijn ploeg is reeds begonnen contacten te leggen met eventuele gasthavens en verder helpen we de schippers hun campagnes voor te bereiden.”

‘Held’ Sir Robin mee actief in de voorbereiding

Sir Robin Knox-Johnston, voorzitter van Clipper Ventures PLC, was ook aanwezig in La Rochelle. De legendarische solo zeiler, die moedig de VELUX 5 Oceans wedstrijd volbracht op een leeftijd van 67, zei nog : “deze race is altijd een verbazingwekkend evenement geweest, en samen met VELUX als partner is het opnieuw een top act geworden in de offshore racing kalender. We zijn opgetogen te kijken wat we de volgende drie jaren kunnen doen met deze wedstrijd, en in nauwe samenwerking met onze hoofdsponsor zullen we zeker iets speciaals neerzetten. De race heeft een bijzondere geschiedenis en er bestaat een unieke band tussen de verschillende schippers die deze verschrikkelijke race hebben gevaren.” Hij was op de bootshow vergezeld van enkele grootheden uit vorige edities, waaronder Isabelle Autissier (FRA) en Yves Dupasquier (FRA). De VELUX 5 Oceans heeft gedurende 25 jaar gezorgd voor drama’s en epische verhalen. De race format zorgt ervoor dat de schippers én hun families een hechte band gaan vormen terwijl ze samen de wereld rond reizen.

Op de bootshow van Londen zullen verdere details kenbaar gemaakt worden. Sponsors die nog twijfelen om te investeren in de wereld van de zeilsport, allen daarheen!!

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: