Gaastra Dutch Open Match Racing trekt sterk internationaal veld

Gaastra Dutch Open Match RacingOp zaterdag 6 oktober gaat in Rotterdam het Gaastra Dutch Open Match Racing 2007 (Grade 3) met een sterk veld van start. Gedurende twee dagen zullen twaalf teams het tegen elkaar opnemen op de Kralingse Plas. Zes van hen hebben een buitenlandse nationaliteit. Zij reizen op uitnodiging van de organisatie, de Nederlandse J22-klasse en de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RVZ), naar Nederland af.

Met zeven deelnemers uit de internationale top honderd en een aantal Nederlandse talenten belooft het een spannend weekend te worden. Dit kampioenschap wordt gevaren in J22’s, die ter beschikking worden gesteld. De wedstrijden staan onder leiding van Theo Smits van de RVZ.

De hoogst geklasseerde schipper is Carst Kemmling uit Duitsland, die dertigste staat op de ISAF wereldranglijst van 22 augustus 2007. Daarna volgt Jelle Roos (46), die onlangs nog met Klaartje Zuiderbaan op het voordek twee Grade 3-evenementen op zijn naam schreef. Persijn Brongers is eveneens op dreef. Hij won begin september tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden de Delta Lloyd Matchrace Challenge. Jeroen den Boer is bezig aan een succesvol seizoen met diverse overwinningen, waaronder de Europese J22-titel, de North Sea Regatta en de ‘Slag om Delft’ (matchracen).

De gehele vloot bestaat uit de volgende schippers:

 • Cartsen Kemmling (FRA), 30ste plek ISAF Ranking
 • Jelle Roos (NED), 46ste
 • Max Gurgel (GER), 56ste
 • Christian Ponthieu (FRA), 58ste
 • Rui Boia (POR), 59ste
 • Fabio Mazzoni (ITA), 68ste
 • Marcus Bohren (SUI), 98ste
 • Gaston Loos (NED), 146ste
 • Jeroen den Boer (NED), 175ste
 • Persijn Brongers (NED), 218ste
 • Jurjen Feitsma (NED), 282ste
 • Lennart Gernand (NED)

Foto © Joost Smit

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: