Finale iShares Cup Amsterdam komt dichterbij

iShares Cup AmsterdamOver negen dagen, op vrijdag 14 september zal de finale van de iShares Cup van start gaan.

Gedurende drie dagen zullen acht supersnelle catamarans met elk een lengte van 12 meter in de IJhaven voor een adembenemend schouwspel zorgen. De inzet is de ultieme seizoensoverwinning

Het begon allemaal in mei van dit jaar in Munchen, Duitsland, gevolgd door wedstrijden in Marseille, Frankrijk en Cowes, Engeland.

Het Nederlandse Holmatro team met Schipper Carolijn Brouwer staat tweede in het klassement en wil tijdens deze finale een poging doen de eindoverwinning veilig te stellen.

Dame Ellen MacArthur heeft in mei officieel de iShares Cup Extreme 40 Sailing serie 2007 geopend en zal ook tijdens de finale in Amsterdam aanwezig zijn. In 2005 zette MacArthur het wereldrecord ‘solo non-stop rond de wereld’ neer in iets minder dan 72 dagen!

Alan Hillman, iShares Cup Race Manager, verwacht dat het laatste evenement in Amsterdam spannender wordt dan alle andere.

Alan: “Amsterdam wordt een ongelooflijke uitdaging voor iedereen die bij de iShares cup series betrokken is en we hebben het beste zeker tot het laatst bewaard! Voor dit evenement, waarbij acht boten in een met muren omsloten ruimte angstaanjagend snel racen, moet je stalen zenuwen hebben.”

Tegelijk met de iShares Cup vindt ook de jaarlijkse Open Haven- en Industriedag plaats op 15 september alsmede het festival Open Haven Podium van 14 tot 16 september.

www.iSharescup.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: