Een verwittigd zeiler... ja die is er ook twee waard

  • Author: entityone
    Date: wo, 05/09/2007 - 09:49

Belgian Offshore ChallengeZal de Belgian Offshore Challenge roet in het eten komen gooien van het CR kampioenschap?

Beste CR-zeilers,
graag wil ik uwe aandacht vestigen op het feit dat uwe CR-Kampioenschap van aanstaande zaterdag en zondag wel eens ferm te lijden zou kunnen hebben van een ander evenement, dat op dezelfde tijdstippen als het uwe georganiseerd wordt.

In de badplaats Zeebrugge wemelt het dit weekeinde immers van de powerboats, de jetski’s en ander luidruchtig ende brandstofverslindende vaartuigen die daar ook een koerske houden. In uwe vaarwateren dan nog wel... Hunne parcours strekt zich uit van de westelijke havendam tot ergens ter hoogte van het staketsel van de Blankenbergse haveningang, met een grote keerlus ten westen van uwe haveningang.

Mijn gedacht, als het niet aan de wind zal liggen dit weekeind (erg erg zwakskes), dan zullen die mannen met hun vliegmachines daar wel voor zorgen.

In hunne berichten (http://www.belgianoffshore.com/) staat immers dat “De races worden gehouden op 100m van de hoogwaterlijn - wat gegarandeerd voor spektakel zal zorgen!” Vooral dat laatste willen wij best geloven wanneer u tegen een zwak noordoostenbriesje in al opkruisend binnen een strook van honderd meter de kleine gele boei ter hoogdte van het oude casino probeert te bereiken...

Misschien is hun raad “Zorg dat je om 11uur op het strand van Zeebrugge of Blankenberge bent om de races te volgen” een hint om met uw boot in die smalle strook voor anker te gaan: dan geniet u en uwe invités aan boord ‘in pole position’ van het spektakel.

Ice nam vervolgens contact op met Jan Persoons, voorzitter VVW Blankenberge, en er is geen reden voor paniek zegt hij:

“Er is overleg geweest met de organisatie van de Belgian Offhsore powerboot wedstrijd en ik ga persoonlijk toezien op het CR Kampioenschap. Het enige minpuntje dat we vaststellen is dat de start deze keer niet voor het havenhoofd van Blankenberge zal plaats vinden maar dieper in zee wordt georganiseerd met een boei en startboot.”

Groeten,
Clubreeser

Foto © belgianoffshore.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: