Ontwikkeling nieuwe America's Cup klasse in handen van Tom Schnackenberg

Tom SchnackenbergVandaag heeft de evenement organisatie van de America's Cup (ACM) Tom Schnackenberg als verantwoordelijke voor de klasse en competitie regels aangesteld. Hij zal er met andere woorden voor zorgen dat de nieuwe klasse regels niet alleen netjes zullen worden neergeschreven, maar ook nageleefd worden.

Tom is actief in het America’s Cup gebeuren sinds 1977 en heeft alle campagnes tot hiertoe meegedaan. Hij maakte 3 maal deel uit van een winnende campagne en wordt aanzien als een van de slimste, meest ervaren technische zeiler/designer in onze sport.

Op 31 oktober zal Tom de nieuwe klasse regel de wereld insturen en zal ook werken aan andere wedstrijd reglementen gerelateerd aan de 33ste AC. Eenmaal Tom dit verwezenlijkt heeft zal hij deel gaan uitmaken van het Alinghi design team.

Mike Sanderson (Team directeur van TeamOrigin) was tevreden met deze aanstelling: "The choice of Tom Schnackenberg to lead this process is fantastic. Having someone of Tom's calibre available and willing to take on this important task is very fortunate for the whole America 's Cup community."

De uitdagers zijnde: Challenger of Record Desafio Espagnol, TeamOrigin, Team Shosholoza, Emirates Team New Zealand en United Team Germany zullen samen met de verdediger in discussie gaan beginnende op 15 september. Deze groep zal de sturing zijn tot wat naar een nieuwe klasse regel zal leiden. Deze regel zal naar’t schijnt publiek gemaakt worden 18 maanden voor de eerste race met de nieuwe klasse.

Tom Schnackenberg: "It is a huge challenge and for me that is part of the appeal. I have been intrigued by the prospect of the new rule since it was signalled after the Cup and am honoured to have been invited to participate in its inception"

Tom Schnackenberg biografie:
geboren op: 11/5/1945, Wellington (NZL)

 • 1977: Sail designer at North Sails (Lowell North) for Cup defence candidate Enterprise
 • 1980: Sail designer for the challenger Australia I
 • 1983: Sail coordinator for Australia II, challenger and winner of the America 's Cup
 • 1987: Sail coordinator for Australia III and Australia IV
 • 1988: Sail coordinator for KZ1the Big Boat challenger
 • 1992: Sail coordinator for Spirit of Australia, challenger candidate
 • 1995: Design coordinator and navigator of Black Magic
 • 2000: Design coordinator and navigator for Team New Zealand
 • 2000: America 's Cup Hall of Fame inductee
 • 2003: Syndicate head, design coordinator of Team New Zealand
 • 2007: member of Luna Rossa Challenge
Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: