Zeilteam Mean Machine laat nieuwe TP 52 bouwen

  • Author: Yan T.
    Date: za, 08/09/2007 - 17:50
    Tags:

Mean MachineTeam Mean Machine en Rolf Vrolijk hebben terug de koppen bij elkaar gestoken om een nieuwe Mean Machine te bouwen. De nieuwe TP52 van Peter De Ridder zal nummer 22 zijn in de Mean Machine familie zijn en zal daarbij pronken als de nieuwste in de laatste generatie Europese TP52’s.

De samenwerking tussen Peter De Ridder en Rolf Vrolijk gaat terug naar 1986 wanneer de eerste Mean Machine (een one tonner) van de tekentafel richting ‘het water’ ging.

7 Mean Machines werden tot hiertoe getekend door Rolf Vrolijk. In 1986, 1989 en 1990 waren er 3 one tonners; in 1995 kocht De Ridder een ILC 46 en in 1997 een ILC 30 en 40; in 2006 dan zette Vrolijk zijn handtekening onder de TP52 waarmee team MM dan het prestigieuze Breitling MedCup circuit won.

Bij het ontwerp van de nieuwe TP52 heeft elk teamlid een belangrijke, actieve rol gespeeld. Verdeeld in groepen en gefocust op verschillende vlakken heeft het team nauw samengewerkt met Studio Vrolijk.

De Ridder en VrolijkDe Ridder en VrolijkPeter De Ridder: Het gehele team heeft eigenlijk meegewerkt aan het ontwerp op verschillende gebieden: De rompvorm, mast, de boxrule formule, deck layout, enz…
En op het eind van de dag wanneer alle ideeën komende van het team bekeken waren zijn Chris Reid, Dirk de Ridder, Ray Davies, Tom Dodson en ikzelf gaan praten met Rolf en Dirk Kramers."

Ondanks het feit dat de oude dame (zoals Dirk z’n boot wel eens noemt) nog wel deftig wat pit in haar heeft, heeft het Mean Machine zeilteam altijd gestreefd naar perfectie en geolied teamwork.

Peter de Ridder is zeer opgewonden over het nieuws: "We hebben hier zeer gericht over nagedacht. Het gehele team heeft hier maandenlang aan meegewerkt en we hebben een pak geleerd van de nieuwe boten die we in 2007 gezien hebben. De “Oude Dame” is inderdaad nog in een uitstekende vorm, maar er is geen twijfel dat de nieuwe boten (en dan vooral de 2007 Judel/Vrolijk bootjes) sneller lopen aan de wind".

De bouw van de nieuwe … eh “Dame” zal in het begin van de herfst van start gaan.

www.mean-machine.nl

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: