Van Uden Reco Stellendam Regatta 2008

Van Uden Reco Stellendam RegattaNog maar 97 dagen te gaan en de wedstrijdorganisatie, Marina Stellendam en de deelnemers beginnen zich op te maken voor de van Uden Reco Stellendam Regatta.

Nadat de sponsoren zich tijdens de prijsuitreiking vorig jaar weer garant stelden om er ook in 2008 een mooi zeilfeest van te maken is de organisatie begonnen.

Vele boten en klassenorganisaties hebben zich al gemeld.

Naast de IRC, ORC en eenheidsklassen heeft de wedstrijdorganisatie op veler verzoek besloten om weer een SW baan uit te leggen.

De organisatie verwacht ook in de eenheidsklassen een sterke toename. Nieuw is dat de X 35 heeft zich als klassenorganisatie gemeld, net als de Beneteau 25 en de J80.

De First 31.7 zal haar Nederlands Kampioenschap varen tijdens de van Uden Reco.

De Van Uden Reco Stellendam Regatta wordt voor de vierde keer in Stellendam gehouden. Het evenement is in de jaren behoorlijk gegroeid en de organisatie verwacht voor 2008 wederom een toename van het aantal deelnemers.

Vers aangevoerde vis

Ook dit jaar is de Stellendamse vissersvloot bereid om vers aangevoerde vis van een aantal kotters uit de Stellendamse buitenhaven naar de jachthaven te laten brengen. De vis wordt gebakken als de zeilers op zaterdagmiddag aan de wal komen. Verder is er op zaterdagavond een zeilersbuffet in de feesthal van Marina Stellendam en net als vorig jaar toen de band Souled Out tot in de late uurtjes doorspeelde zullen zij het feest weer muziekaal bijstaan.

De organisatie

De wedstrijden in Stellendam worden georganiseerd in samenwerking met de WSV Helius uit Hellevoetsluis. Het comité van Helius neemt de baan voor de eenheidsklassen voor haar rekening.

Om de prijsuitreiking op zondagmiddag op tijd te houden wordt gedurende het weekend arbitrage toegepast. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan een eventuele protestbehandeling een van de leden van de jury even met de betrokkenen rond de tafel gaat zitten om aan te geven of behandeling van het protest zin heeft of niet. Aan de hand daarvan kan de zeiler dan beslissen of hij het protest al dan niet laat behandelen.

Inschrijven via de wedsite www.vanudenreco.nl
Foto: Marloes van der Haagen, Quest Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: