Winterwedstrijd Drimmelen: Lesje geleerd?

Winter zeilwedstrijd DrimmelenVandaag was de eerste winterwedstrijd van 2008 in Drimmelen. 48 zeilboten meldden zich voor de start van de 4de wedstrijd van deze serie.

In tegenstelling tot vorige keer waren er dit keer geen diskwalificaties vanwege de 80-meter zone. Lesje geleerd zou je dus kunnen zeggen.

De dag begon met een vrij dichtbewolkte lucht en een leuk windje van rond de 14 knopen uit zuidelijke richting. Deze wind zou de gehele dag zo blijven, en op het laatst zelfs iets toenemen in kracht.

De sponsor van vandaag was Van der Valk Jachtmakelaardij uit Zeeland. Zij verzorgden zowel de koffie als de cake, en een mooie prijs voor degene die de 5e plaats had in zijn klasse.

De start

De starts verliepen vrij rustig vandaag. In klasse 1, 3 en 4 was er niemand te vroeg over de lijn. In klasse 2 en 5 gingen er 2 boten voor het schot de lijn over. Deze boten zijn na de start netjes terug gedraaid, opnieuw gestart en aan hun inhaalslag begonnen.

De baan

© Anusjka Martens© Anusjka MartensDe baan leidde ons deze keer richting de Moerdijkbrug. Daar moest een ton gerond worden waarna we de Merwede op gestuurd werden. Dit bleek een mooi reachrak te zijn voor de spinnakers. Gast fotografe Anusjka Martens heeft hier de kans gekregen om een aantal mooie plaatjes te schieten.

De kleinere boten gingen niet de Merwede op, zij hebben een aantal lussen gemaakt op zowel de Amer als het Hollandsch Diep.

De grote boten werden na het ronden van een ton op de Merwede in een net-niet bezeild rak terug gestuurd naar de Moerdijkbrug, waar men, als de groene ton bij de brug eenmaal gepasseerd was, weer koers richting Drimmelen kon zetten.

Bij verschillende boten ging er nog een spinnaker omhoog. Dit bleek niet altijd even handig uit te pakken. Klapperen van het nylon doek was het gevolg.

Rene Bleuanus van de TSJ(J22) had de eer om als eerste de finishlijn te passeren. Berekend bleek ook dat deze boot de winnaar werd van klasse D.

De top 3 uitslagen:

Klasse A

De overwinning ging hier naar Kees Keetels met zijn 8m One Design(Nekem), gevolgd door Jochem Zeilmans op zijn Beneteau 25(Transmark 2) en Koen Salden op zijn X79(Xavante).

Klasse B

Hier ging de hoogste podiumplek naar Marc Sluimer op zijn SJ320(Big Beeste) gevolgd door Geert de Jong op zijn First 36.7(Kantje Boord) en Wessel van de Werf op zijn Dufour 34(Zeilmakerij.com)

Klasse C

Een redelijk verrassende top 3 in deze klasse. Op de eerste plaats kwam Wieke van de Beemt op zijn Malo 116(Schienvat), gevolgd door Jim Duivestein op zijn Jeanneau Voyage 1120(Bon) en Harry Hoenderop op zijn Jeanneau Odessey 40.3 moest genoegen nemen met het zilver.

Klasse D

Zoals al eerder vermeld streek in deze klasse Rene Bleuanus met de eer op. Hij moest zijn podiumplek delen met Joan Blaas op zijn Albin Express(Espresso) en Peter van Doornmalen op zijn J22(Gap).

Klasse E

Hier mocht Wim Verhoeven met zijn Kelt 620(Passion) zich de beste van de dag noemen. Hij werd achtervolgd door WIm Janssen op zijn Feeling 226(Tjoep) en Paul Dokman op zijn Wing 7.2(Blizzard).

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen

Op het ClubRacer Forum vind je nog meer foto's van Anusjka Martens:
Winterwedstrijd Drimmelen januari 2008 + foto's

Tot 10 Februari!

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: