WK zeilen 470 en Finn klasse in Melbourne

WK zeilen 470 en Finn klasseVan 20 tot 30 januari 2008 vindt in Melbourne (Australië) het WK zeilen in de 470 en de Finn klasse plaats. Met Lobke Berkhout en Marcelien de Koning, Sven en Kalle Coster en Pieter-Jan Postma is de Nederlandse Delta Lloyd kernploeg ruim vertegenwoordigd.

Favorieten Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (470) werden afgelopen jaar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen en wonnen daarnaast ook de Sofia Cup in Mallorca, de Olympic Classes Regatta in Miami en de Open Australische kampioenschappen in Sydney. Zij proberen hun zegetocht in Melbourne voort te zetten.

De broers Sven en Kalle Coster trainden net als Berkhout en De Koning in Australie en zeilden in december al twee wedstrijden in Sydney. Zowel tijdens de Open Australische Kampioenschappen als tijdens de Sidney International Regatta werd brons gewonnen. De broers stootten hiermee door naar de tweede plek op de wereldranglijst in de 470 klasse achter de Australiërs Nathan Wilmot en Malcolm Page.

Pieter-Jan Postma (Finn) heeft deze winter intensief getraind in Griekenland. Ook hij heeft in 2007 goed gepresteerd. Hij werd tweede op het WK 2007 in Cascais (Portugal) en wist ook tijdens de Pre-Olympics in Qindao (China) en het Nederlands Kampioenschap in Medemblik het zilver te bemachtigen. De 26-jarige Fries weet precies hoe hij zich moet voorbereiden: "Elk moment van de race optimale concentratie. Flow! Als ik dat voor elkaar heb, haal ik het maximale eruit en that feels good!"

Kijk voor uitslagen en meer informatie op:
www.sailmelbourne.co.aus

Foto © Richard Langdon

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: