Bert Bossyns start Transat 6.50 campagne

Bert BossynsBegin 2007 werden de eerste krijtlijnen voor een nieuw zeilproject uitgestippeld. De geboorte van het Sailing Across – Mini-Transat 2011 project was een feit. Vandaag, één jaar later, wordt het tijd om naar buiten te treden.

Het team achter dit project bestaat uit Glenn Van den Bergh (communicatie), Glenn De Brouwer (technische assistentie) en Bert Bossyns (schipper en projectleider).

Nadat Bert als schipper van Felicity alle Europese zeeën heeft doorkruist en als voordekker op het zeilschip ‘Diabolic’ van het wedstrijdzeilen heeft kunnen proeven, werd het tijd voor een stap voorwaarts. Met de aankoop van een serie Mini 650, werd de eerste echte stap gezet naar het in de praktijk brengen van datgene waar al enkele maanden over werd gepraat en gediscussieerd.

Op 12 november 2007 werd een serie TipTop aangekocht van de hand van de Franse ontwerper Sam Manuard. Tijdens de kerstvakantie werd de mini van Lorient naar België over gezeild. Met als thuishaven Zeebrugge zal Felicity II – BEL 585 nu elk weekend gespot kunnen worden aan de Belgische kust. De volgende jaren zal er intensief getraind worden op verschillende vlakken, om in 2011 aan de Transat 650 deel te nemen.

Gedurende het zeilseizoen 2008 zal Felicity II buiten de trainingsuren, ook op het water te zien zijn tijdens verschillende wedstrijden. Op deze manier kunnen we alle manoeuvres bij alle omstandigheden in oefenen. Enkele van de wedstrijden waaraan we zullen deelnemen zijn het ‘Light Vessel weekend’, Oostende-Ramsgate, …

Om echt competitief te worden, moet er uiteraard tegen andere mini zeilers gevaren worden. Het is dan ook in dit opzicht dat het schip vanaf 2009 in Franse wateren zal rondvaren en zal deelnemen aan de wedstrijden georganiseerd door de mini-klasse.

Het officiële startschot van het project zal op de Belgian Boatshow worden gegeven in Februari 2008. Het schip zal te bezichtigen zijn in hal 3, waar het op vrijdag avond 15/2 ook zal worden gedoopt.

www.bertbossyns.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: