Alinghi zeilt Extreme 40 in Valencia + video

Alinghi zeilt Extreme 40Alinghi is vanmorgen in Valencia, vanuit de voormalige basis van het Chinese America's Cup team, met twee Extreme 40 catamarans gaan zeilen.
Tijdens de training waren Alinghi ontwerpers en zeilers aan boord: Pierre-Yves Jorand, Luc Dubois, Dirk Kramers, Kirst Feddersen, Mike Schreiber, Kurt Jordan, Aaron Perry, Murray Jones en Pieter van Nieuwenhuyzen (NED).

Update: uit goede bron verneem ik dat die twee Extreme 40 catamarans aangekocht werden door het Alinghi syndicaat en nadien heeft uitgerust met one-design North Sails 3DL 860L zeilen, ontworpen en afgewerkt in Antwerpen (BEL).

Het rookgordijn rond de eventuele bouw van een nieuwe America's Cup boot blijft wel hangen. De woordvoerder van Alinghi ontwijkt alle vragen over de bouw met "No comment".

Geruchten doen de ronde (via Valencia Sailing) dat Alinghi een boot in aanbouw heeft bij Décision in Zwitserland. De bouw zou volgens ongeconfirmeerde informatie nog 12 weken duren.

Foto © Ivo Rovira/Alinghi

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: