Alinghi zeilt Extreme 40 in Valencia + video

Alinghi zeilt Extreme 40Alinghi is vanmorgen in Valencia, vanuit de voormalige basis van het Chinese America's Cup team, met twee Extreme 40 catamarans gaan zeilen.
Tijdens de training waren Alinghi ontwerpers en zeilers aan boord: Pierre-Yves Jorand, Luc Dubois, Dirk Kramers, Kirst Feddersen, Mike Schreiber, Kurt Jordan, Aaron Perry, Murray Jones en Pieter van Nieuwenhuyzen (NED).

Update: uit goede bron verneem ik dat die twee Extreme 40 catamarans aangekocht werden door het Alinghi syndicaat en nadien heeft uitgerust met one-design North Sails 3DL 860L zeilen, ontworpen en afgewerkt in Antwerpen (BEL).

Het rookgordijn rond de eventuele bouw van een nieuwe America's Cup boot blijft wel hangen. De woordvoerder van Alinghi ontwijkt alle vragen over de bouw met "No comment".

Geruchten doen de ronde (via Valencia Sailing) dat Alinghi een boot in aanbouw heeft bij Décision in Zwitserland. De bouw zou volgens ongeconfirmeerde informatie nog 12 weken duren.

Foto © Ivo Rovira/Alinghi

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: